Otrokovice mají „dobrou adresu“

08.02.2016 19:40

Nestyďme se za to, kde žijeme. Vytvořme pro nás a naše děti město příjemnější pro život. Nová značka Město s dobrou adresou se snaží skloubit zájmy bezpečnosti, parkování, tvorby veřejného prostoru tak, aby se z města nevytrácela zeleň, aby zde bylo čistější ovzduší, nebo aby zde bylo více oddychových zón pro trávení volného času. To ale nezaručí značka Město s dobrou adresou, musí se zapojit i obyvatelé Otrokovic.

Otrokovice mají „dobrou adresu“
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

V letošním roce představila Asociace cykloměst na veletrhu cestovního ruchu Regiontour novou značku Města s dobrou adresou. Cílem této značky je zachovat města dostupná, prosperující a přitom přívětivá pro život. „Město Otrokovice, jako člen Asociace měst pro cyklisty, se k uvedené značce hlásí. Mimo jiné je důležité nabídnout všem obyvatelům možnost bezpečné, pohodlné a efektivní přepravy. Způsob, jak se lidé přepravují po městě, značně ovlivňuje kvalitu života ve městě,“ uvedla cyklokoordinátorka Otrokovic Renáta Krystyníková.

Jak zajistit našemu městu „dobrou adresu“? Základními hodnotami jsou:

Každodenní život. Dobré město nabízí dostatek prostoru pro zdravý, aktivní a společenský život v ulicích i dalších veřejných lokalitách.

Setkávání. Setkávání, interakce a komunikace jsou nesmírně důležitými aspekty života a dobré město má být ideálním místem právě pro náhodná setkání s přáteli, známými i neznámými lidmi. Jedná se o prostor, kde můžeme pozorovat, jak žijeme a jakými principy se řídíme.

(Důraz na) Bezpečnost. Lidé z města, kteří chodí pěšky a jezdí na kole, v něm vytvářejí pocit bezpečí. Vyjdeme-li z domu ven, všude kolem uvidíme lidské tváře.
Městský prostor. Dobré město je místem pro relaxaci a estetické zážitky, a to nejen pro zdejší obyvatele, ale i pro ty, kdo městem pouze procházejí nebo projíždějí.

Zdravé město. Dobré město je městem zdravým, bez větších problémů s dopravními zácpami, hlukem, znečištěním a dalšími zdravotními riziky.
Vysoká dostupnost. V dobrém městě vždy existuje dopravní prostředek, jímž se snadno a včas dostanete z bodu A do bodu B. Koncepce dobrého města vyhovuje rozmanitým způsobům dopravy.

Trvale udržitelná infrastruktura. V dobrém městě je infrastruktura prioritou, díky čemuž se naprostá většina osob dokáže po městě efektivně přepravovat, aniž by přitom trpěla kvalita městského prostoru, obecná dostupnost či kvalita života.

„V posledních letech podnikáme celou řadu kroků, abychom vytvořili lidem co nejlepší podmínky pro lepší a zdravější způsob života. Rozšiřujeme síť cyklostezek jak po městě, tak i cyklostezky spojující okolní obce a města, rozšiřujeme sítě MHD, zapojujeme se do soutěže Do práce na kole a dále také do Evropského týdne mobility,“ vyjmenovala Renáta Krystyníková závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…