Otrokovice vyjadřují upřímnou soustrast nad smrtí Václava Havla

19.12.2011 17:41

V neděli 18. 12. 2011 zemřel ve věku 75 let bývalý prezident, politik, dramatik a spisovatel Václav Havel. Město Otrokovice vyjadřuje hlubokou soustrast nad ztrátou této významné české osobnosti.

Otrokovice vyjadřují upřímnou soustrast nad smrtí Václava Havla
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Václav Havel, který byl také spisovatel, dramatik nebo vůdčí osobnost politických změn v listopadu 1989, podlehl v neděli dopoledne dlouhotrvajícím zdravotním potížím. V úřadu československého a posléze českého prezidenta strávil více než 12 let.

V listopadu 1989 se Václav Havel stal spoluzakladatelem Občanského fóra. Dne 29. prosince 1989 byl zvolen československým prezidentem. Ve své inaugurační řeči slíbil přivést zemi ke svobodným volbám, což v létě 1990 splnil. Dne 26. ledna 1993 zvolila Poslanecká sněmovna Václava Havla prvním prezidentem samostatné České republiky.

Václav Havel si svými postoji získal postavení uznávané morální autority. Hloubkou názorů na problémy soudobé civilizace a promyšleností jejich formulací se stal respektovanou osobností.

Po odchodu z vysoké politiky se věnoval dodržování lidských práv ve světě a literární agendě. Podporoval řadu humanitárních, zdravotních a vzdělávacích projektů. Za své literární dílo, za smýšlení a celoživotní úsilí o dodržování lidských práv, obdržel Václav Havel řadu státních vyznamenání, mezinárodních cen a čestných doktorátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…