Otrokovické děti zvítězily ve Visegrádských sportovních hrách

15.05.2017 21:05

Dva dny plné her a sportu zažívalo v Otrokovicích sto dvacet dětí ze států visegrádské čtyřky. Soutěžící se utkali v kopané, vybíjené a atletických disciplínách. Nad slovenskou Dubnicí nad Váhom zvítězil celkově o jeden bod otrokovický tým. Putovní pohár letos zůstává doma.

Otrokovické děti zvítězily ve Visegrádských sportovních hrách
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Třetí místo vybojovaly děti z maďarského Vácu a nejméně se dařilo sportovcům z polského Zawadzkého. „Pochopitelně mě těší, že naše družstvo zvítězilo, ale jsem přesvědčen, že si Visegrádské sportovní hry užili všichni účastníci. Ve sportu to tak zkrátka chodí, že zvítězit nemohou všichni,“ řekl otrokovický starosta Jaroslav Budek, který soutěžící osobně přišel několikrát podpořit.

Silné emoce provázelo slavnostní vyhlašování vítězů, které se uskutečnilo ve čtvrtek 11. května ve velkém sále Otrokovické BESEDY. Během pouštění videozáznamu z her a při vyhlašování vítězů se sálem ozýval smích, potlesk, výskot a z dětských tváří bylo možné vyčíst, že si dvoudenní závodění a pobyt v našem městě užily a budou na tento zážitek vzpomínat. „Aby si děti uchovaly památku, obdrží jako pozornost od pořadatele sestříhaný záznam z celého průběhu Visegrádských sportovních her,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, moderátorka a hlavní organizátorka akce.

„Náš syn Filip se těchto her zúčastnil, byl součástí otrokovického týmu. Domů přinesl zlaté medaile za skok vysoký a sprint na 150 m, stříbrné medaile za fotbal a běh na 800 m. A jelikož se Otrokovice celkově umístily na 1. místě, tak převzal zlatou medaili, kterou obdržel celý tým,“ pochlubil se tatínek třináctiletého Filipa Martin Maňásek. Zmínil, že si medaile zaslouží všichni pořadatelé za skvělou organizaci.

Cílem pořádání Visegrádských sportovních her bylo, kromě podpory sportu u dětí a mládeže, navázání nových přátelství, poznání odlišných kultur a překonávání jazykové bariéry. A to se pořadatelům podařilo. „V příštím roce uspořádáme druhý ročník Visegrádských sportovních her u nás v Dubnici nad Váhom,“ přislíbil slovenský primátor Jozef Gašparík, který se spolu s primátory ostatních partnerských měst osobně zúčastnil zahájení her, aby vyjádřil podporu nejen dětem, ale také myšlence tohoto projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…