Pacov: Město čeká modernizace průtahu městem

20.03.2020 11:11

Město Pacov podepsalo s Krajem Vysočina smlouvu o společném postupu zadavatelů na projekční práce v rámci realizace průtahu naším městem.

Pacov: Město čeká modernizace průtahu městem
Foto: mestopacov.cz
Popisek: Pacov

Hlavním zadavatelem je Kraj Vysočina, jakožto majitel silnice. Nad tímto projektem a jeho realizací se vede debata již téměř 15 let, jeho uskutečnění bylo však odkládáno s ohledem na finanční možnosti města. V minulých letech bylo nutné vyřešit jiné problémy, které město Pacov tížily – např. nutná modernizace čistírny odpadních vod, revitalizace zámeckého areálu, modernizace školských areálů, zajištění zázemí pro odpadové hospodářství, řešení modernizace kulturních a sportovních areálů atd. V tuto chvíli tak nastal čas začít řešit realizaci této významné dopravní stavby. Vzhledem k rozsahu projekčních a přípravných prací lze o realizaci hovořit nejdříve za 3 roky.

Rozsah stavby bude od křižovatky Lukavec x Hořepník po křižovatku Eš x Cetoraz. Jedná se o cca 1,3 km délky, tedy téměř celý průtah městem. Stavebně řešené budou nejen silnice a chodníky, ale také vodohospodářská infrastruktura (vodovody, kanalizace, kanalizační vpusti), veřejné osvětlení, navazující parkoviště, zeleň atd. Velkým tématem bude rozhodnutí o budoucí podobě křižovatky u Vesny (obchod Albert). Projekční práce počítají s posouzením varianty okružní a průsečné verze křižovatky.

Současný stav silnice je na mnoha místech již špatný. Do doby realizace průtahu budeme s Krajskou správou a údržbou silnic řešit provizorní opravy.

O vývoji tohoto zásadního projektu vás budeme průběžně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.