Pardubice: Archa představí pravý břeh Labe

19.09.2017 7:37

Středeční podvečer 27. září v Arše bude věnován představení Územní studie pravý břeh Labe - Polabiny. Návštěvníci zde budou seznámeni s podobou koncepční studie, kterou pro město zpracoval ateliér momentura s.r.o. a která se stane stěžejním podkladem pro řešení území mezi sídlištěm Polabiny a řekou Labe od mostu kapitána Bartoše po ulici Kunětická.

Pardubice: Archa představí pravý břeh Labe
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Architekti z ateliéru momentura brali při vytváření této studie v potaz hned několik důležitých faktorů – klidový a přírodní charakter tohoto území či trvalou udržitelnost navržených řešení. Studie navíc skloubí všechny záměry lokality, ať už se jedná o lávky přes Labe a jejich napojení na cyklostezky či budoucí Rekreační centrum Lonkovka.

Projekt zaměřený na pravý břeh Labe má už jedno setkání s veřejností za sebou. Zúčastnila se jej zhruba stovka obyvatel s různými názory. „Část obyvatel preferuje území jako v podstatě bezzásahovou zónu, část by uvítala pouze drobné zásahy typu zpevnění cest v přírodním povrchu. Někteří naopak zdůrazňují zaměřit se na intenzivnější využití pro sport, jiní pro změnu požadující zástavbu podél Hradecké ulice,“ podotýká Štěpán Vacík z odboru hlavního architekta Magistrátu města Pardubic.

Stranou však nezůstala ani otázka volného pobíhání psů či úklidu odpadků a údržby zeleně. „Snažili jsme se všechny podněty ze strany obyvatel zapracovat do koncepční studie, jejíž výslednou podobu představíme právě na středečním setkání,“ dodává Vacík.

Součástí středeční prezentace bude společná diskuze zástupců odboru hlavního architekta Magistrátu města Pardubic a vedení města Pardubic, architektů z ateliéru momentura a chybět nebude ani starosta Polabin Radek Hejný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…