Pardubice: Běžci z partnerských měst v půlmaratonu nepropadli

18.04.2017 18:20

Letošnímu vinařskému půlmaratonu kralovali Keňané, na více než 21 kilometrové trati se ale neztratili ani běžci, kteří přijeli do Pardubic z partnerských měst. Senzační výkon v půlmaratonu předvedla Patrícia Puklová z Vysokých Tater. S časem 01:24:04 skončila sedmá ve své kategorii a 99. v absolutním pořadí z téměř 1500 běžců.

Pardubice: Běžci z partnerských měst v půlmaratonu nepropadli
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Z mužských reprezentantů partnerských měst se v půlmaratonu nejlépe umístil Mikael Ostergren ze švédské Skelleftey. S časem 01:38:28 a skončil ve své kategorii 79. V absolutním pořadí byl 301. Do první stovky závodníků se „vešel“ také Benni Fink ze Selbu, který se vydal na trať závodu na deset kilometrů.  Skončil v něm osmdesátý.

Pardubický vinařský půlmaraton se léta nese i v duchu mezinárodní spolupráce. I letos tato tradiční akce svedla na start jak profesionální běžce, tak rekreační sportovce. Na vinařský půlmaraton přijelo na pozvání města do Pardubic také 20 atletů z evropských měst, která pojí s Pardubicemi vzájemné partnerství. Nejpočetnější byla tradičně výprava z belgického Waregemu, který zastupovalo osm atletů. Další čtyři běžci přijeli ze švédského partnerského města Skelleftea a místního klubu AIK Friidrott Skelleftea, tři z polského Bełchatowa, tři z Vysokých Tater a dva z německého Selbu. \Vedle sportovního zážitku si z Pardubic odvezli i vzpomínky na společenská setkání, plavbu lodí po Labi a společnou prohlídku našeho města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…