Pardubice: Charita otevřela novou odlehčovací službu

07.04.2018 13:48

Oblastní charita Pardubice se opět posunula o krok dál a rozšířila portfolio svých služeb. Ve čtvrtek totiž slavnostně otevřela v Pardubicích prostory, ve kterých bude poskytovat odlehčovací služby v pobytové formě.

Pardubice: Charita otevřela novou odlehčovací službu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Pardubická charita od začátku svého působení, tedy od roku 1992, podporuje rodiny, které pečují o své blízké, ať už se jedná o seniory, zdravotně postižené nebo děti. Podle potřeb se také snaží odvíjet nabídku služeb. Proto nyní založila v Pardubicích pobytovou odlehčovací službu, díky které může charita převzít péči o seniora až na tři měsíce.

„Je to velký a radostný okamžik. Odlehčovací služby jsou v současném světě velmi trendy, protože drží rodinu pohromadě. Rodina kvůli tomu, že je někdo z blízkých nemohoucí, není úplně paralyzovaná. Věřím, že tato služba pomůže k posílení rodinných vztahů,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který se slavnostního otevření zúčastnil. „Pobytová odlehčovací služba je věc, která je a bude velmi žádaná. Oceňuji, že Oblastní charita v Pardubicích jde tímto směrem již několik let,“ dodal Roman Línek.

„Postarat se o rodiče není vůbec jednoduchý úkol, lidé někdy o seniora pečují deset nebo i více let. Pečující osoba si potřebuje někdy také odpočinout nebo může například onemocnět či jít na operaci. Díky této službě jsme schopni péči o seniora až na tři měsíce převzít my,“ řekla ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková.

Vedle odlehčovací služby v pobytové formě v Třebosicích a nově v Pardubicích nabízí charita také terénní a ambulantní formu. Poskytuje také domácí zdravotní a hospicovou péči, pečovatelskou službu nebo osobní asistenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.