Pardubice: Děti ve škole na Závodu míru se učí dotykem

02.10.2014 15:55

Digitální třídu vybavenou nejmodernějšími technologiemi, tedy dotykovou obrazovkou a tablety, převzala dnes základní škola Závodu míru v Pardubicích. Zapojila se do projektu Škola dotykem, který zkoumá vlivy a přínosy dotykových technologií ve výuce. Učebnu v hodnotě zhruba milion korun získala škola zdarma.

Pardubice: Děti ve škole na Závodu míru se učí dotykem
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Učebnu bude využívat jedna šestá a jedna devátá třída pardubické školy pro výuku zeměpisu, přírodopisu, fyziky, angličtiny a francouzštiny. Děti budou v rámci projektu v průběhu roku společně s učiteli používat aplikace a vytvářet interaktivní materiály, které ukáží možnost využívání dotykových zařízení ve školách. Učebna po skončení výzkumu zůstane škole.

„V rámci jedné z výzev ministerstva školství jsme podali návrh projektu na zřízení edukační třídy. A měli jsme to štěstí, že jsme byli vybráni,“ říká ředitelka školy Jarmila Staňková. Děti třídu užívají od začátku školního roku. „Jsou hodně šikovné, mají k těmto technologiím úplně jiný přístup, než my dospělí. A nyní vidí, že se dají využívat i jinak, než jen k hrám a podobně. Výuka je baví,“ dodala ředitelka.

Projekt neziskové organizace Edukační laboratoř (EDULAB) Škola dotykem má záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Podpořila jej společnost Samsung Electronics Czech and Slovak, která dala dvanácti školám v ČR k dispozici 12 interaktivních obrazovek, 350 tabletů a další potřebné technologické i softwarové vybavení.  „Nadchlo mě i to, že tato učebna stírá sociální rozdíly, neboť  všichni mají k dispozici stejné tablety. Navíc, díky tomuto projektu se naučí zacházet s moderními technologiemi i děti z rodin, které si nemohou dovolit vybavit děti třeba tabletem,“ řekla primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…