Pardubice: Identifikační listina projektu Terminál B se dočkala aktualizace

11.01.2017 15:33

Identifikační listina projektu (ILP) Terminál B se dočká změn. Na svém pondělním jednání je schválilo vedení města Pardubic. Projekt tak nyní má nového sponzora, došlo k posunu termínu realizace plánu, doplněni byli členové projektového týmu a rozšířena byla také projektová dokumentace. Původní verzi listiny schválila rada na svém zasedání v květnu roku 2015. Vývoj situace si však vyžádal jisté úpravy ve znění této listiny.

Pardubice: Identifikační listina projektu Terminál B se dočkala aktualizace
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Vzhledem k aktuálnímu vývoji projektu je nutné v identifikační listině upravit výstupy projektu, aktualizovat hlavní milníky projektu a doplnit členy projektového týmu. Zároveň bude také pozměněn rozsah dokumentace včetně odpovědnosti a harmonogram prací. Plán měl být dokončen v období 2015 až 2016, z důvodů řešení pozemků však byla realizace posunuta na roky 2017 až 2019,“ vysvětluje nutné změny v ILP náměstkyně primátora zodpovědná za územní plánování Helena Dvořáčková. Právě ona se stala novým sponzorem projektu a vystřídala na této pozici primátora města Martina Charváta. Ten tak zůstává pouze na pozici zadavatele projektu a jako člen jeho řídícího výboru.

Projektový tým doposud tvořili 2 zástupci odboru rozvoje a strategie, 2 zástupci odboru hlavního architekta, po jednom členu zde byli zastoupeni odbor majetku a investic, odbor dopravy a odbor ekonomický a další čtyři členy tvořili zástupci Českých drah, Dopravního podniku města Pardubic, Krajského úřadu Pardubického kraje a Městského obvodu Pardubice I. Původní počet tak nově doplní jeden z členů Zastupitelstva města Pardubic.

Zastupitelé města schválili uvolnit z městského rozpočtu na tento projekt částku 840 tisíc korun již v roce 2015. „Od té doby jsou tyto peníze připraveny na odboru hlavního architekta. Nic tedy nebrání tomu, aby byly zahájeny výběrové řízení a proces návrhu stavby. Podoba hotového návrhu pak bude samozřejmě podléhat schválení zastupitelů,“ uzavírá náměstkyně Dvořáčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…