Pardubice: Město chystá v parku Vinice další cyklostezku

17.08.2017 16:44

Pardubické cyklostezky doplní další trasa. Cyklisté i chodci si tak nově budou moci v parku Vinice užívat stezku dlouhou necelý jeden kilometr. Město už navíc zná jméno dodavatele, který se o realizaci této stezky postará. V zadávacím řízení byla jako nejlepší vyhodnocena nabídka pražské firmy Eurovia CS, a.s.

Pardubice: Město chystá v parku Vinice další cyklostezku
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Nová cyklostezka Vinice – stará vojenská plovárna povede od tenisových kurtů u ulice K Vinici, podél střelnice až po stávající komunikaci zakončenou v bývalém vojenském prostoru. „Cyklostezka bude lemovat levý břeh Chrudimky. Stávající území Vinice slouží jako park, veřejnost jej využívá zejména k rekreaci a volnočasovým aktivitám. Chybí zde však zpevněné plochy, což by se výstavbou této cyklostezky mělo změnit,“ konstatuje náměstkyně primátora Helena Dvořáčková, do jejíž gesce mimo jiné spadá územní plánování. Dodává, že rada města již také rozhodla o tom, kdo realizaci cyklostezky zajistí. Na základě vyjádření hodnotící komise byla vybrána společnost Eurovia CS, a.s., jejíž nabídka vyšla jako ekonomicky nejvýhodnější. Cyklostezku by měla postavit za necelých 9 milionů korun bez DPH.

Stavba této trasy vychází z původní projektové dokumentace na rekonstrukci parku Vinice. „Dokumentace má platné územní rozhodnutí a stavební povolení. Stavba navíc nijak nenaruší ráz krajiny a stejně tak nebude mít negativní vliv na životní prostředí a zdraví obyvatel,“ dodává primátor Martin Charvát s tím, že veřejnost nečekají v souvislosti s realizací této cyklostezky žádná dopravní omezení a vyroste zde i nové veřejné osvětlení.

Cyklostezka Vinice – stará vojenská plovárna je navíc prvním záměrem, který Pardubice mají schválený v rámci ITI Hradecko-pardubické aglomerace. Město tak na stezku Vinice získá evropskou dotaci ve výši necelých 8 milionů korun. V budoucnosti by trasa měla pokračovat podél toku Chrudimky až do Hostovic. Na projektování dalších částí se intenzivně pracuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…