Pardubice: Město ocenilo úspěchy 168 nadaných žáků a studentů

15.12.2023 10:32 | Tisková zpráva

V aule Univerzity Pardubice proběhlo na začátku týdne slavnostní ocenění talentovaných žáků základních škol, nižšího gymnázia, základních uměleckých škol a studentů středních škol. Žáci a studenti si z rukou náměstka primátora Jakuba Rychteckého, předsedy Komise pro výchovu, vzdělávání a rodinu Františka Němce převzali pamětní listy, finanční odměnu a letos navíc získali volné vstupenky do vzdělávacího centra Sféra v Automatických mlýnech.

Pardubice: Město ocenilo úspěchy 168 nadaných žáků a studentů
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V poslední době někdy slýcháme spoustu negace a názorů, jak je současná generace mladých lidí jiná nebo horší. Ale to není úplně tak pravda, což ukazují i vaše úžasné výsledky. Musím poděkovat vám všem oceněným, žákům a studentům z našich pardubických škol za váš talent. Ten však sám o sobě nestačí, je k němu třeba píle. Děkuji vám za to, že na sobě pracujete a dosahujete národních a mezinárodních úspěchů v různých oborech vzdělávání včetně těch uměleckých a sportovních. Bez podpory rodiny a pedagogů by to nešlo. Ocenění vnímejte jako poděkování a symbol toho, že si vás jako město vážíme a chceme vás motivovat do další práce. Věřím, že budete vzorem i pro ostatní, příklady táhnou,“ uvedl při zahájení slavnostního předávání náměstek primátora zodpovídající za oblast školství Jakub Rychtecký s tím, že si váží dlouholeté spolupráce s odborem školství, kultury a sportu při organizaci tohoto poděkování.

Žáci dosáhli výborných výsledků v astronomii, programování, chemii, luštění sudoku, jazycích, zeměpisu, zpěvu nebo hře na hudební nástroje, byla udělena i cena Fair play. Letos poprvé byly zařazeny v kategorii žáků základních škol i individuální úspěchy v oblasti sportu. „Ocenění vnímáme jako poděkování všem nadaným žákům, kteří svým talentem a pílí úspěšně reprezentují město Pardubice. Je skvěle pozorovat, jak žáci a studenti rozvíjejí svůj talent a maximalizují svůj potenciál. V neposlední řadě děkujeme rodičům za vedení a podporu těchto úžasných jedinců,“ sdělil primátor Pardubic Jan Nadrchal.

„I když kritéria každý rok v komisi zpřísňujeme, počty oceněných neklesají, což je známka toho, že máme v pardubických školách stále více šikovných a nadaných dětí, kterým se daří vytvářet kvalitní podmínky pro rozvoj jejich potenciálu,“ doplnil František Němec, předseda Komise pro výchovu, vzdělávání a rodinu při Radě města Pardubic, který se účastnil předávání ještě spolu s vedoucí odboru školství, kultury a sportu Ivou Liedermanovou.

Setkání doprovázelo vystoupení dvou žáků ze ZUŠ Lonkova, kteří posluchačům zahráli několik vybraných skladeb na housle a akordeon. Bohatý program doplnilo vystoupení školního divadelního klubu Gymnázia Mozartova s výběrem písní z hudební retro komedie Prima sezóna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…