Pardubice: Město podpoří sportovní kluby i mistrovství karatistů

21.09.2017 9:16

Město Pardubice pošle dotace sportovním klubům, tělovýchovným jednotám a dalším subjektům, které se podílely na programu Sportovního parku Pardubice.

Pardubice: Město podpoří sportovní kluby i mistrovství karatistů
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Prostřednictvím Programu podpory sportu podpoří také konání listopadového mistrovství Evropy v karate, jehož pořadatelství se, tak říkajíc na poslední chvíli, ujal klub Karate Lions Pardubice ve spolupráci s národním svazem.

„Sportovní park se vydařil. Během jediného srpnového týdne přitáhl zájem více než 100 tisíc návštěvníků a již dnes mohu říci, že například atletika, díky této nejlepší náborové akci, zaznamenává zvýšený zájem zejména v kategorii nejmladších dětí. To je také náš cíl, přivést ke sportu co nejvíce lidí,“ sdělil náměstek primátora pro sport a ideový otec Sportovního parku Pardubice Jakub Rychtecký. Podle něho by akce nebyla takto úspěšná bez spolupráce sportovních klubů a dalších subjektů, které perfektně zajišťovaly jednotlivá stanoviště. „Za jejich profesionalitu jim patří velké poděkování. V rámci tematického grantu a prostřednictvím dotací jsme na radě města rozhodli o přidělení částky téměř 455 tisíc korun. Tyto prostředky mohou příjemci dotace použít zejména k nákupu a opravám sportovního vybavení a pomůcek,“ vysvětlil náměstek primátora Jakub Rychtecký.

Rada města Pardubic také schválila poskytnutí dotace ve výši 50 tisíc korun na pořádání Mistrovství Evropy v karate stylu Shotokan, které se uskuteční od 16. do 19. listopadu ve sportovní hale Dašická. „Původně měla šampionát organizovat Makedonie, na poslední chvíli ale o pořadatelství přišla. Mimo jiné i díky pozitivní zpětné vazbě na pořadatelství posledního ročníku mezinárodního turnaje Karate Lions Cup získal pardubický klub pořadatelskou licenci pro naše město. Je to rozhodně prestižní záležitost, sjede se k nám na 1000 sportovců z více než 25 zemí a čtyři dny zde budou, ve všech věkových kategoriích, bojovat o tituly mistr Evropy, věřím, že si do haly na Dašické najde cestu řada diváků,“ vysvětlil náměstek Rychtecký.

Dotaci organizátoři ME využijí na nákup trofejí, které si nejúspěšnější karatisté z Pardubic odvezou.  Pro účastníky mistrovství pořadatelé připravují také doprovodný program, během kterého je seznámí s Pardubicemi a okolím jako zajímavým cílem pro budoucí spolupráci a případné cesty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…