Pardubice: Město vypíše soutěž na prodej pozemků na Hůrkách

28.05.2017 20:09

O developerovi, který zastaví pozemky v areálu bývalých kasáren na Hůrkách, rozhodne veřejná soutěž. Návrh zásad pro prodej pozemků schválila minulý týden již Rada města Pardubic, včera prošel také u zastupitelů.

Pardubice: Město vypíše soutěž na prodej pozemků na Hůrkách
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Tento model zásad je podle mého názoru transparentnější a poskytuje městu větší jistoty, že se pozemky nestanou předmětem spekulací, či o ně město přijde, aniž by byl naplněn stavební záměr města, daný územní studií,“ řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková. Podmínky, za nichž budou pozemky prodány, mimo jiné stanoví, že na stavebníka budou převedeny až ve chvíli, kdy budou zastavěny.

Budoucí majitel bude podle přijatých zásad prodeje vybrán na základě veřejné soutěže, v níž bude jediným parametrem kupní cena. Ta bude zahrnovat jak kupní cenu za prodej práva stavby k výše uvedeným pozemkům, tak kupní cenu za pozemky samotné, které budou na nového vlastníka převedeny až poté, co na nich vybuduje stavby ve sjednané míře.

„Předpokládám, že veřejná soutěž na prodej těchto pozemků bude vypsána po zářijovém jednání zastupitelstva města. Minimální kupní cena za prodej práva stavby bude určena znaleckým posudkem jako cena v místě a čase obvyklá,“ dodala náměstkyně Dvořáčková.

Vítěz soutěže se bude muset mimo jiné zavázat, že na pozemcích vybuduje bytové domy a nezbytnou infrastrukturu v souladu se závaznými částmi již zaregistrované Územní studie Hůrka. Minimálně 100 z bytů, které v tomto území postaví, musí být určeno k nájemnímu bydlení. Součástí smlouvy budou i záruky, které v dalších etapách zástavby tohoto území umožní vhodné napojení na inženýrské sítě i dopravní infrastrukturu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…