Pardubice: Most v Kyjevské ulici čeká oprava

09.09.2017 18:01

Most v ulici Kyjevská, který zde stojí již od roku 1964, čeká v nejbližších dnech oprava, a to z důvodu odpadnutí kapotážní římsy, ke kterému došlo v pátek 1. září.

Pardubice: Most v Kyjevské ulici čeká oprava
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Odbor dopravy MmP se ještě tentýž den spojil s projektantem, jenž tuto stavbu a její rekonstrukci prezentoval zastupitelům v měsíci červnu, a také s ČVUT Praha. Oba tyto subjekty se během víkendu dostavily na místo, kde si prohlédly ulomený prefabrikát, včetně jeho ukotvení, a začaly hledat postup, jak situaci co nejdříve a nejefektivněji vyřešit.

Odbor dopravy obdržel v pondělí 4. září návrh řešení, podle kterého je nutné aplikovat ochranu proti odpadnutí jednotlivých říms pomocí ocelových lan a sítí. Uvedené řešení bude po domluvě se Službami města Pardubic a.s. realizováno v co nejkratší době, v návaznosti na domluvě s Českými drahami, Správou železniční dopravní cesty a Ředitelstvím silnic a dálnic.

Statika mostu však ohrožena není a doprava po mostě omezena nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…