Pardubice: Na radnici míří dánská výstava

20.04.2017 10:46

Do Pardubic zavítaly dánské výstavy „Copenhagen Solutions“ a „The Good City“. Zaplní nejen část třídy Míru, ale i Společenský sál pardubické radnice. Návštěvníci budou mít možnost poznat, jak pojem kvalita života vnímají Dánové či jakým způsobem jí vlastně chtějí docílit.

Pardubice: Na radnici míří dánská výstava
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Soubor dvou dánských expozic Pardubicím zapůjčilo dánské velvyslanectví v České republice. Venkovní část výstavy s názvem „Copenhagen Solutions“ je k vidění již od včerejšího dne na třídě Míru, v blízkosti sochy Jana Kašpara. Vnitřní část výstavy „The Good City“ bude představena ve společenském sále pardubické radnice a následně přesunuta do vestibulu Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice. Zájemci si ji budou moci prohlédnout od 25. dubna do 2. května, a to dle otevírací doby fakulty.

Obě expozice ilustrují, jakým způsobem mohou design města a dopravní plánování přispět k lepšímu životu jeho obyvatel. „Prostřednictvím výstavy ‚Copenhagen Solutions‘ budou kolemjdoucí na třídě Míru moci nahlédnout do způsobu uvažování Dánů, zjistit, co pro tuto národnost znamená pojem kvalita života a jakým způsobem jí chtějí docílit. Cílem této výstavy pak je zamyslet se, které z užitých postupů by se daly použít v našem městě,“ uvedl Martin Ptáček z odboru hlavního architekta Magistrátu města Pardubic.

Druhá expozice „The Good City“ představí, co je to mobilita a veřejný prostor, jak se po městě pohybujeme a co nám to dává, případně bere. Výstava se bude průřezově dotýkat témat, jako jsou územní plánování, design a koncepce městské ulice, bezpečí pro různé skupiny obyvatel a Smart Cities.

Vernisáž k výstavám se uskuteční ve Společenském sále pardubické radnice v pondělí 24. dubna od 17 hodin. Na programu bude krátká prezentace, prohlídka expozice a promítání filmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…