Pardubice: Odstávka elektřiny omezí 31. srpna chod úřadu

25.08.2011 20:10

Kvůli plánovanému přerušení dodávky elektřiny bude ve středu 31. srpna omezen chod některých pracovišť magistrátu. Zcela uzavřen bude registr motorových vozidel v Černé za Bory, na povinné minimum omezí služby Živnostenský úřad v Gorkého ulici.

Pardubice: Odstávka elektřiny omezí 31. srpna chod úřadu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„ Proud nepůjde ani v budově magistrátu na Pernštýnském náměstí. Podařilo se nám zajistit náhradní zdroj alespoň pro telefony, úředníci budou muset 31. srpna svou činnost plánovat tak, aby se obešli bez počítačů. Registr motorových vozidel je bohužel agenda, která bez počítačů fungovat nemůže, a proto bude uzavřen," řekl tajemník pardubického magistrátu Michal Zitko.

Živnostenský úřad v Gorkého ulici, kde energetici naplánovali také pravidelnou odstávku dodávek elekřiny, bude sice 31. srpna otevřen, fungovat však bude velmi omezeně. Nebude moci vydávat výpisy, průkazy živnostenských oprávnění a podobně. „Klientům podáme informace, které budou potřebovat. Ze zákona musíme přijmout ohlášení živnosti či její změnu, neboť dnem ohlášení vzniká oprávnění ji provozovat. Formulář tedy podnikatelé vyplní ručně, žádost přijmeme, ale do registru ji zaneseme až následující den," vysvětlil vedoucí ŽÚ Rudolf Havlík.

Agendy umístěné v ostatních budovách úřadu města, ať na náměstí Republiky, ve Štrossově ulici či ulici 17. listopadu, budou 31. srpna fungovat bez omezení, pro některé je však odstávka elektřiny energetiky naplánována na září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…