Pardubice: Přípravy na Vánoce jsou v plném proudu

10.11.2018 7:34 | Zprávy

V Pardubicích je v plném proudu příprava na Vánoce. Pracovníci Služeb města Pardubic postupně instalují pouliční výzdobu a na cestu se chystá i ústřední vánoční strom, který bude dominantou vánočních trhů na Pernštýnském náměstí.

Pardubice: Přípravy na Vánoce jsou v plném proudu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Letos bude sváteční atmosféru v centru umocňovat jedle bělokorá, kterou městu darují majitelé rodinného domu v Rybitví. Kácet a převážet ji budeme 19. listopadu. Během týdne pak přijde na řadu zdobení. Slavnostně se strom na Pernštýnském náměstí rozsvítí tradičně o první adventní neděli, tedy 2. prosince,“ řekla mluvčí služeb Světlana Pozníková. Zhruba 12 metrů vysoký strom ozdobí 150 červených a stříbrných koulí, které doplní 150 světlených trubic navozujících iluzi sněžení.

Od počátku listopadu už pracovníci služeb instalují v centru města světelné vánoční motivy. Je jich 85 a během adventu a Vánoc budou zdobit například ulici U divadla, Jindřišskou a Jahnovu i Pernštýnské náměstí a třídu Míru. Pak přijdou na řadu vánoční stromky, kterých bude v Pardubicích ozdobeno celkem třináct.

Téměř 97 procent vánočních prvků tvoří LED diody, kterými služby výzdobu modernizují, jako jedni z prvních v ČR, od roku 2009. Město tak letos rozzáří více než 75 tisíc LED diod.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…