Pardubice: Radní schválili připomínky k memorandu „Červeňák městu“

29.06.2017 13:34

Pardubice a zástupci Iniciativy Přírodní park Červeňák hledají kompromis v budoucím využití bývalého vojenského cvičiště Červeňák. Vedení města již od zástupců Iniciativy obdrželo návrh memoranda „Červeňák městu“ v dubnu letošního roku. Rada nyní požaduje text memoranda doplnit o připomínky týkající se dopravní infrastruktury.

Pardubice: Radní schválili připomínky k memorandu „Červeňák městu“
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Zástupci Iniciativy Přírodní park Červeňák požadují prostřednictvím memoranda „Červeňák městu“, aby v areálu bývalého vojenského cvičiště vznikla oddychová zóna, kterou by mohli využívat občané města, a zároveň aby zůstal zachován přírodní charakter této lokality. První verzi memoranda zaslali vedení města v dubnu letošního roku. „V rámci dubnového jednaní se zástupci Iniciativy Přírodní park Červeňák jsme deklarovali, že s jejich přístupem nemáme žádný problém, avšak požadujeme, aby byl text memoranda doplněn podle platného územního plánu o dopravní infastrukturu,“ informovala náměstkyně Helena Dvořáčková zodpovědná za územní plánování.

Podle vyjádření náměstkyně je třeba v tomto území počítat s výstavbami jihovýchodního obchvatu a propojky z Višňovky do Pardubiček. „Tyto stavby jsou již zaneseny v platném územním plánu a Zásadách územního rozvoje Pardubického kraje či ve fázi rozpracovanosti XIX. změn územního plánu po společném jednání. Dopravní stavby, které jsou součástí územního plánu, musíme respektovat,“ dodala Dvořáčková s tím, že zbylá část území zůstane veřejnou plochou, která bude sloužit k rekreaci a odpočinku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…