Pardubice: Rekonstrukce chodníků na 17. listopadu může začít

21.06.2017 19:43

V červenci začne rekonstrukce chodníků v ulici 17. listopadu. Během tří měsíců ulice navazující na třídu Míru splyne s nedávno zrekonstruovaným veřejným prostorem i vizuálně.

Pardubice: Rekonstrukce chodníků na 17. listopadu může začít
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Obnova chodníků po obou stranách ulice, což je zhruba 4400 metrů čtverečných, přijde na více než 9,2 milionu korun. Provede ji českobudějovická společnost Swietelsky stavební s.r.o, která zvítězila ve výběrovém řízení na dodavatele stavby.

„Rada vybrala ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Na podzim by mělo být hotovo. Před třemi lety byla rekonstruována vozovka v této ulici, ale na chodníky nedošlo. Nyní dostanou dlažbu podobnou té, která je na třídě Míru,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát. „Mou ctižádostí je pak co nejrychleji na tuto rekonstrukci navázat s Palackého třídou spojující centrum s nově zrekonstruovaným přednádražím. Pardubice tak konečně budou mít důstojné centrum, hodné krajského města,“ dodal primátor.

Během léta budou v ulici 17. listopadu zrekonstruovány chodníky po obou stranách od křižovatky s třídou Míru až po podjezd pod Hlaváčovou ulicí, včetně zastávek městské i meziměstské hromadné dopravy. Projekt rekonstrukce je koncipován tak, aby během prací zůstala zachována možnost částečného provozu na chodnících i přístupy k domům, stejně jako bude zajištěn přístup složek integrovaného záchranného systému k jednotlivým objektům. „Příprav rekonstrukce chodníků využily Vodovody a kanalizace k výměně některých vodovodních přípojek a kanalizace, aby vše bylo v pořádku ještě před tím, než chodníky dostanou nový povrch,“ řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková s tím, že práce na rekonstrukci chodníků budou zahájeny 15. července.

Nově bude povrch chodníků tvořen velkoformátovými deskami ze šedého betonu, velmi podobnými těm, kterými je vydlážděna třída Míru. Dlažba je mrazuvzdorná a bude z výroby opatřena impregnací proti znečištění a pronikání vody. Celá ulice bude řešena jako bezbariérová, vstřícná i k pohybu zrakově postižených. Na 17. listopadu zůstanou zachovány stávající stromy, které v závěru rekonstrukce „olemují“ litinové mříže. Celý prostor bude osazen i městským mobiliářem – stojany na kola, sedacími stoličkami, v místech původních reklam reklamními vitrínami, odpadkovými koši na tříděný odpad i psí exkrementy a podobně. „Mobiliář bude v antracitové barvě a koresponduje s mobiliářem umístěným na třídě Míru,“ doplnil starosta městského obvodu Pardubice I Jaroslav Menšík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…