Pardubice: Rekonstrukce kuchyně má již svou dokumentaci

09.06.2017 19:15

Pardubičtí radní rozhodli o zahájení zadávacího řízení na výběr dodavatele, který se postará o rekonstrukci kuchyně v Domově pro seniory (DpS) U Kostelíčka. Kuchyňský provoz zde bude modernizován, kapacita připravovaných jídel bude navýšena. Dodavatel bude vybrán v rámci veřejné zakázky, která bude rozdělena na dvě části.

Pardubice: Rekonstrukce kuchyně má již svou dokumentaci
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„První část veřejné zakázky bude zaměřena na dodávku technologického a drobného gastro vybavení kuchyně, druhá pak na stavební úpravy kuchyně a souvisejících prostor. Dodavatel bude moci podat nabídku na obě části veřejné zakázky nebo pouze na jednu z nich,“ podotýká náměstkyně primátora zodpovědná za územní plánování a investice Helena Dvořáčková. Dodává, že v rámci první části této zakázky dodavatel zajistí vybavení kuchyně a zároveň bude zodpovídat za jeho instalaci a první tři dny také zaučení v obsluze nových spotřebičů. Během zkušebního provozu budou v domově sice vařit zaměstnanci Sociálních služeb města Pardubic, které DpS U Kostelíčka provozují, dodavatel však bude povinen zajistit také přítomnost technika, jenž bude personálu k dispozici po dobu čtrnácti dnů.

Co se stavebních úprav týče, jídelna se o něco zmenší, což naopak umožní zvětšit kuchyňské prostory a tím navýšit kapacitu připravovaných jídel ze současných zhruba 1000 až na 1500 obědů denně. Vyměněny budou také stávající podlahy, rozvody vody, kanalizace, plynu, elektroinstalace, vzduchotechniky a vytápění. „V rámci zdravotně technických instalací bude řešeno odkanalizování objektu od splaškových, tukových a technologických vod, kanalizační a vodovodní přípojky se nově budovat nebudou. Navrženy jsou také dva plynové kotle pro ohřev teplé užitkové vody pro myčky a plynové spotřebiče v kuchyni. Stávající elektroinstalace bude demontována a nahrazena novými rozvaděči dle projektové dokumentace,“ popisuje plánované práce v DpS U Kostelíčka primátor Martin Charvát.

Rekonstrukce stravovacího provozu je potřeba z několika důvodů. Jedním z nich je i skutečnost, že služeb DpS U Kostelíčka nevyužívají pouze jeho klienti. „Stávající stravovací provoz v domově funguje od roku 1995, technologické prvky jsou na hraně použitelnosti. Kompletní modernizace je proto více než nutná. Současný stravovací provoz navíc neslouží pouze klientům Domova pro seniory U Kostelíčka, jeho služeb využívají také Domov pro seniory na Dubině, Denní stacionář Slunečnice a pečovatelská služba. Kuchyň je na absolutní hranici svých kapacit, připravuje se v ní až 1000 obědů denně a velký počet celodenní stravy pro uživatele pobytových služeb,“ podotýká Petr Krejčí, ředitel Sociálních služeb města Pardubic.

Celkové náklady na modernizaci stravovacích prostor by se měly pohybovat okolo 50 milionů korun. Město však zažádalo o dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí, a to ve výši zhruba 27 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…