Pardubice: Revitalizované Tyršovy sady bodují u odborníků i uživatelů

23.09.2017 12:50

Revitalizované Tyršovy sady si od svého znovuotevření v roce 2014 užívají přízeň obyvatel i návštěvníků Pardubic. Nyní se podzámecký park dočkal také ocenění odborné veřejnosti. Získal titul Stavba roku Pardubického kraje 2017 v kategorii staveb inženýrských a dopravních a veřejných prostranství a postoupil mezi 15 finalistů celostátní soutěže.

Pardubice: Revitalizované Tyršovy sady bodují u odborníků i uživatelů
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Jako primátora mě těší, že se park líbí jak jeho uživatelům, tak odborníkům, který titul Stavba roku udělují. Největší radost mám ale z toho, že park pod zámkem žije a je místem hojně vyhledávaným jak rodiči s dětmi, tak třeba seniory. To je zřejmě nejlepší ukazatel toho, že se obnova parku povedla,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Parkový komplex v bezprostřední blízkosti centra města slouží po většinu roku lidem nejen k procházkám, a relaxaci, ale i k poznávání a zábavě. Na zpevněné promenádě již zdomácněly různé výstavy a kulturní akce, živou učebnicí se stala i alej k zámku, v níž byly ponechány části starých stromů, ve kterých přežívá kolonie chráněných páchníků hnědých.

Podpořte projekt svým hlasem

„Z parku a z toho, jak to v něm žije, mám radost. Po letech sporů s ochránci přírody, kteří se snažili revitalizaci parku blokovat, je pro mě zadostiučiněním vidět, že namísto pardubického Sherwoodu máme krásný park, ve kterém jsou lidé spokojeni a tráví tu čas, ať je jim pět a vyřádí se na hřišti, nebo 70 a jen si posedí si na lavičce. To že sbírá ocenění odborníků je příjemnou nástavbou,“ řekl bývalý náměstek primátora František Brendl, v jehož gesci byla příprava rekonstrukce parku

Do průběhu celostátního kola soutěže Stavba roku 2017 mohou zasáhnout všichni, kteří se v parku pod pardubickým zámkem cítí dobře. Do 5. října mohou projekt Revitalizace Tyršových sadů, podzámeckého parku v Pardubicích podpořit svým hlasem ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…