Pardubice: Terminál dva měsíce poté

28.07.2016 11:30

V červnu, těsně před zahájením letní sezony, se na pardubické letiště nastěhovali stavbaři. V době, kdy z Pardubic odlétá řada charterových spojů do dovolenkových destinací, jsou v plném proudu přípravné práce na stavbu nového letištního terminálu a příjezdové komunikace k němu.

Pardubice: Terminál dva měsíce poté
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Zatím se na letišti spíše bourá. Po demolici starých skladů probíhá v těchto dnech dočištění pozemků a skrývka ornice pod budoucí komunikací, následovat budou přeložky sítí pod ní,“ řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investiční výstavbu Helena Dvořáčková. Firma podle jejího vyjádření zvolila technologické postupy, který maximálně omezí hlučnost a prašnost prací. „Drcení nabouraného materiálu probíhá pod skrápěním vodou,“ uvedla náměstkyně.

Práce postupují podle harmonogramu - stavební firma nemá času nazbyt. Nová odbavovací hala, jejíž základní kámen byl položen před dvěma měsíci, má být hotova do konce září příštího roku, tedy za 14 měsíců.  „Výstavba terminálu provoz letiště nijak nenarušuje. Nyní v létě odbavujeme i deset letadel denně, včetně charterů do letních destinací, při zachování veškerého komfortu cestujících,“ potvrdila ředitelka mezinárodního civilního letiště Hana Šmejkalová. Během letní sezony odbaví pardubické letiště na 100 charterových letů do Bulharska, Řecka a do Černé Hory.  Do Burgasu a na Rhodos lze z Pardubic během léta odletět také individuálně některou z pravidelných linek.

Novou odbavovací halu postaví sdružení firem STRABAG a.s. a Chládek & Tintěra, Pardubice a.s. za 256 milionů korun. V ceně stavby je zahrnuto i vybudování příjezdové komunikace k terminálu. Finanční zdroje na stavbu zajistí akcionáři provozovatele letiště (společnosti East Bohemian Airport), tedy město Pardubice, vlastnící ve společnosti dvě třetiny akcií a Pardubický kraj coby třetinový vlastník. Pro budoucnost a rozvoj letiště je stavba nového terminálu nutností. Díky této investici bude mít zázemí odpovídající úrovni cestování ve 21. století a vyhovující poptávce leteckých společností po moderních, ale finančně dostupnějších letištních službách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…