Pardubice: Tesla Kyjevská vstupuje do druhého kola

16.11.2017 18:16

Město hledá způsob, jak znovu využít areál bývalé průmyslové továrny Tesla Kyjevská. Rozhodlo se proto vyhlásit investorskou soutěž na prodej tohoto areálu. První kolo výběrového řízení již proběhlo, pardubičtí radní na svém posledním jednání navíc schválili zadávací podmínky pro kolo druhé.

Pardubice: Tesla Kyjevská vstupuje do druhého kola
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Záměrem vedení města je vytvořit z bývalé továrny funkční areál, doplněný minimálně o sto padesát parkovacích míst. Vybraný uchazeč se bude zároveň spolupodílet na rekonstrukci nadjezdu u pardubické nemocnice. Město při zadávání podmínek navíc zohlednilo požadavky Pardubického kraje, bývalého vlastníka areálu. Jedním z nich například bylo, aby v budoucnu prostor bývalé průmyslové továrny nefungoval jako přímá konkurence Nemocnici Pardubického kraje. „Prodej areálu Tesly byl jedním z bodů včerejšího společného jednání rad Pardubického kraje a města Pardubice. Areál by měl být funkčně využit takovým způsobem, aby nekonkuroval službám poskytovaným v rámci Nemocnice Pardubického kraje. Naším zájmem také je, aby toto dlouhodobě nevyužívané území bylo zrevitalizováno s ohledem na okolní rezidenční zástavbu. Vybraný uchazeč navíc musí zajistit vhodné dopravní napojení, které propojí nadjezd z ulice Kyjevská a areál Tesly u pardubické nemocnice, a to v rámci společné rekonstrukce nadjezdu,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za rozvoj a strategii města Jan Řehounek s tím, že vybraný uchazeč se na rekonstrukci nadjezdu bude podílet také finančně.

Další podmínkou, kterou musí kupující splnit, je vybudovat v areálu parkovací místa. „Budoucí investor bude mít za úkol navrhnout územně plánovací studii, která bude následně projednána a případně dopracována ve spolupráci s městem Pardubice. Dalším požadavkem je, aby v areálu vybudoval minimálně sto padesát parkovacích míst, přičemž tento počet nezahrnuje odstavná stání připadající na obytné funkce v areálu,“ doplňuje Jan Řehounek.

Zájemci mohou své nabídky zasílat do 31. ledna 2018 do 12:00 hodin na adresu organizátora výběrového řízení – Česká spořitelna, a.s., Praha 4, Olbrachtova 1929/62, PSČ 140 00, k rukám Ing. Jana Šnajdra. Podmínky účasti ve výběrovém řízení včetně náležitostí k podání nabídky budou k dispozici na webu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…