Pardubice: V čele Dostihového spolku nově Vladimír Tlučhoř

29.12.2011 9:50

Dostihový spolek Pardubice má od včerejška nového předsedu představenstva, stal se jím veterinář Vladimír Tlučhoř. Do představenstva by současně kooptován prezident Jockey Clubu Václav Luka. Pokračovala také jednání mezi městem a minoritními akcionáři společnosti.

Pardubice: V čele Dostihového spolku nově Vladimír Tlučhoř
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„K personálním změnám jsme museli přistoupit poté, co dosavadní předseda představenstva Jan Němec rezignoval na svoji funkci. Já osobně jsem nechtěla, aby odcházel. Pan Němec odvedl velké penzum práce a představovat si, že se mu v řádu měsíců podaří vypořádat se se všemi problémy, které se ve společnosti kumulovaly roky, by bylo absurdní. O to nehoráznější mi přijde, když ti, kteří mají na dlouhodobých potížích spolku osobní podíl, nyní v tisku moudře pokyvují hlavou, že odchod pana Němce je jediným správným řešením a požadují i další odchody z vedení společnosti,“neskrývala rozčarování primátorka Štěpánka Fraňková, která je rovněž členkou představenstva Dostihového spolku.

„Volba Vladimíra Tlučhoře mi ve stávajícísituaci přijde jako dobré řešení. Pan Tlučhoř se v koňáckém prostředí i vDostihovémspolku pohybuje dlouhou dobu, má rovněž zkušenosti s řízením společnosti. Chci tedy věřit, že bude schopen fungovat jako manažer a současně bude jako odborník přijímán i lidmi ze světa koní. Tomu by nakonec mělo přispět i členství prezidenta Jockey Clubu Václava Luky v představenstvu,“dodala primátorka.

 Zástupci města jako většinového vlastníka Dostihového spolku se včera také sešli s minoritními akcionáři a znovu diskutovali o nutných stabilizačních opatřeních společnosti. Opět zdůraznili, že město nehodlá spolku poskytovat žádné další půjčky. Ty jsou přitom nezbytností v případě, že by valná hromada rozhodla o snížení základního jmění společnosti, jak navrhují menšinoví vlastníci. Město tedy i nadále prosazuje variantu zvýšení základního kapitálu. V současné chvíli připravuje novou variantu tohoto stabilizačního opatření tak, aby vyšlo maximálním možným způsobem vstříc připomínkám minoritních akcionářů.

 Aktuálním tématem je také třetí nabídka na spolupráci, kterou městu zaslal žokej Josef Váňa. „Tentokrát šlo o pronájem závodiště na dvacet let. Já k tomu mohu v danou chvíli pouze zopakovat to, co už bylo několikrát řečeno. My se spolupráci s panem Váňou nebráníme, naprosto respektujeme odborné znalosti jeho i lidí z jeho týmu. Jeho nabídky ovšem nijak neřeší ekonomickou situaci spolku a druhý problém vidím v liteře koncesního zákona. Po konzultacích s právníky momentálně nevidím žádnou legální cestu, jak svěřit provoz závodiště přímo panu Váňovi bez příslušného koncesního řízení,“ vysvětlila Štěpánka Fraňková.

 Prioritou tak v tuto chvíli zůstává nalezeníspolečnéřečimezi městem a minoritními akcionáři v otázce ekonomické stabilizace společnosti. Pomoci by tomu mělo ustanovení pracovní skupiny sestavené ze zástupců obou stran. Výsledkem jejích schůzek by měl být všeobecně přijatelný návrh, který úspěšně projde hlasováním na únorové valné hromadě Dostihového spolku.

Ondřej Tušl
tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…