Pardubice: Ve Studáneckém lese se dočkají nových cest i mobiliáře

02.12.2016 21:18

Pardubice pokračují v dalších úpravách Studáneckého lesa. Už počátkem jara příštího roku bude možné projít se lesem po mlatových cestách nebo relaxovat na nových lavičkách. Práce dotované z Programu rozvoje venkova začaly počátkem tohoto týdne, hotovo by mělo být příští rok v únoru.

Pardubice: Ve Studáneckém lese se dočkají nových cest i mobiliáře
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Studánecký les je stále více vyhledávaným místem v Pardubicích - láká k odpočinku, procházkám i proběhnutí. Rozhodli jsme se proto upravit povrch vyšlapaných tras,“ uvedl náměstek pardubického primátora zodpovědný za životní prostředí Jiří Rozinek.

Les propojující části třetího městského obvodu Slovany a Dubinu s obcí Spojil se tedy brzy dočká celkem 1 200 metrů „nových cest“ pro pěší. V první fázi se vyhlubuje povrch ve stávající vyšlapané trase, který bude už počátkem příštího roku vyplněn několika přírodními vrstvami, a to štěrkem a šotolinou. „Podél stezek bude umístěn mobiliář - dřevěné stoly a lavičky, dále stojany na kola, odpadkové koše a koše na psí exkrementy,“ dodal vedoucí odboru životního prostředí Miroslav Míča.

Do února by měly být práce za zhruba 1,5 milionu korun hotovy. Následovat bude každoroční pročištění lesa od náletových dřevin, kdy dojde k prořezání podrostu a odstranění popadaných větví v rozsahu 5 metrů na každou stranu od krajů cest. Studánecký les tedy přivítá jaro v novém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.