Pardubice: Začal desátý Týden pro seniory

18.10.2016 15:10

V Pardubicích začal v pondělí již desátý ročník Týdne pro seniory. Pro všechny aktivní důchodce jej každoročně v říjnu pořádá město Pardubice. I letos je týden nabitý zajímavými aktivitami, mezi nimiž nechybí ani oblíbená Buchtyáda, která se letos koná po čtvrté.

Pardubice: Začal desátý Týden pro seniory
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Pondělní dopoledne strávili zájemci z řad seniorů v cukrárně u Pavla Janoše, kde se dozvěděli vše o historii perníkářství i o výrobě perníku dnes. Odpoledne je čekala v Seniorcentru beseda se zástupci Sdružení ochrany spotřebitelů o tom, jak nakupovat, reklamovat a nenaletět.

Na úterý je připraven koncert Karla Štědrého, začíná v 17:00 v Hronovické ulici. Ve středu je „den Buchtyády,“ která začíná v Seniorcentru  ve 14:00. Ti, kteří nebudou chystat své výrobky do soutěže, mohou dopoledne navštívit Fakultu chemicko-technologickou Univerzity Pardubice.  Na čtvrteční dopoledne je v Seniorcentru připravena beseda o novinkách v silničním provozu a v pátek si v Galerii města Pardubic na Příhrádku užijí svátek seniorů příznivci výtvarného umění. V 10:00 tu začíná umělecká dílna inspirovaná tvorbou a dílem sochaře Aleše Veselého, od 14:00 si pak mohou senioři v rukodělné dílně vyzkoušet práci s dekorativními papíry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…