Pardubice: Začíná stavba cyklostezky do Žižína

06.10.2017 12:00

Po dlouhých letech příprav začíná výstavba cyklostezky, která spojí Černou za Bory s obcí Žižín. Cyklostezka bude dlouhá zhruba jeden kilometr a přijde na více než sedm milionů korun (cca 7,25 s DPH). Městu se na tuto stavbu nepodařilo získat dotace, bude ji tedy financovat z vlastního rozpočtu.

Pardubice: Začíná stavba cyklostezky do Žižína
Foto: pardubice.eu
Popisek: Bruslaři v Pardubicích

„Silnice II/355 mezi Černou za Bory a Žižínem je poměrně úzká, s intenzivním provozem. Pravidelně zde vzniká řada nebezpečných situací pro všechny účastníky provozu, tedy i cyklisty a chodce, cyklostezka v tomto úseku je velmi potřebná,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát. Proto se město rozhodlo vybudovat v tomto úseku stezku pro cyklisty a chodce i přes to, že neuspělo se žádostí o dotace a bude ji financovat ze svého rozpočtu.

Zahájení stavby této cyklostezky je velkým zadostiučiněním pro starostu městského obvodu Pardubice IV Petra Heřmanského. „O stavbu usilujeme už řadu let. Přesvědčit některé majitele, aby nám pozemky pod stezkou prodali, nebylo jednoduché a jsem rád, že se nám konečně podařilo dotáhnout vše do konce,“ řekl starosta.

Stavba cyklostezky oficiálně začala dnes, dokončena by měla být v první polovině příštího roku. Postaví ji pardubická společnost M – Silnice, která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 7,09 milionu korun (bez DPH). Cyklistická stezka se smíšeným provozem pro pěší i cyklisty bude osvětlená a dlouhá 1,045 kilometru. Cyklostezka je součástí rozsáhlého projektu na vybudování komplexní sítě komunikací pro cyklisty ve městě s návazností na stezky nadregionálního významu a propojení místních částí s centrem Pardubic. Cílem tohoto projektu je zvýšení podílu bezmotorové dopravy ve městě a zvýšení komfortu cyklistů, ať dojíždějí na kole za prací, nebo jezdí rekreačně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…