Pardubice: Zastupitelé rozhodnou o pozemcích pro terminál B

23.04.2018 17:32

Město by brzy mohlo vlastnit pozemky potřebné pro výstavbu terminálu B. V současné době je část plochy ve vlastnictví společnosti EUROBIT REAL a.s., další část pozemků pro změnu patří soukromým vlastníkům či Správě železniční dopravní cesty a společnosti České dráhy, a.s. O tom, zda budou prodej a odkup pozemků schváleny, rozhodne Zastupitelstvo města Pardubic ve čtvrtek 26. dubna.

Pardubice: Zastupitelé rozhodnou o pozemcích pro terminál B
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Jakmile budou mít Pardubice všechny pozemky ve svém vlastnictví, budou se moci pustit do zpracování projektové dokumentace. „Město by odkoupilo pozemky od společnosti EUROBIT REAL, jejichž cena podle znaleckého posudku dosahuje výše zhruba 7,6 milionu korun bez DPH, a naopak by společnosti odprodalo městské pozemky v ceně přibližně 7,3 milionu korun bez DPH. V podstatě se jedná o směnu pozemků potřebných pro výstavbu autobusového terminálu, které vlastní společnost EUROBIT REAL, za zemědělské pozemky, které jsou v majetku statutárního města Pardubice,“ podotýká náměstkyně primátora zodpovědná za investice a územní plánování Helena Dvořáčková.

Problém by neměl nastat ani v případě pozemků patřících soukromým vlastníkům, jež s vedením města již několikrát jednali a mají o prodej plochy zájem. Zbývající část pozemků, na kterých by měl budoucí terminál stát, patří SŽDC a společnosti České dráhy. Jak se SŽDC, tak s ČD již probíhají jednání o postupném prodeji pozemků ve prospěch města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …