Pardubice pokračují v MAPování škol

24.05.2017 16:48

Učitelé základních škol z Pardubic a okolí opustili na chvíli své třídy, aby se sešli na pardubické radnici. V rámci vzdělávacího semináře, který vedl zkušený lektor, psycholog a terapeut Oldřich Šolta, se zabývali otázkou, jak vytvářet zdravé vztahy ve třídních kolektivech.

Pardubice pokračují v MAPování škol
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Semináře, kurzy a workshopy, které organizujeme pro školy a školská zařízení, vycházejí z potřeb, jež jsme ve školách zmapovali loni na podzim. Největší zájem ze strany učitelů byl o logopedii, utváření vztahů ve třídách a aktivizující formy učení,“ uvedla Ivana Liedermanová z pardubického magistrátu, která je garantkou strategického rámce projektu MAP.

Seminář je jen jednou z řady vzdělávacích aktivit, které v rámci budování znalostních kapacit v území projekt Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání v ORP Pardubice nabízí. V únoru letošního roku schválil Řídicí výbor MAP ORP Pardubice aktualizaci strategického rámce projektu a investičních záměrů ve vzdělávání. Tento krok je přitom jednou z hlavních podmínek při podávání žádostí o dotace ve výzvách z operačního programu IROP, které jsou průběžně vyhlašovány. Realizační tým projektu nyní připravuje dohodu o partnerství mezi důležitými aktéry vzdělávání napříč územím ORP.

Pedagogové se podle potřeb škol a svých zájmových oblastí mohou setkat ve vzdělávacích aktivitách zhruba dvakrát měsíčně. Úspěšné byly například semináře se zaměřením na logopedii a na polytechnické vzdělávání, workshopy pro asistenty pedagoga či kurzy environmentálního vzdělávání. Vedoucí pracovníci mohli navštívit školení v leadershipu a zajímavý byl i seminář o tandemové výuce.

Další semináře pořadatelé plánují ještě teď v květnu nebo v polovině června. „Na konec května chystáme workshop s příklady dobré praxe v inkluzívním vzdělávání. Všechny zmiňované příklady vzdělávání jsou hrazeny z projektu, takže pro účastníky jsou bezplatné,“ dodala Liedermanová.

Červnové setkání pak bude patřit čerpání dotací. „Na 14. června také chystáme konferenci, kde bychom rádi připravili bloky o možnostech čerpání prostředků z různých dotačních zdrojů, o úspěšných projektech z jiných MAP a dalších možnostech spolupráce mezi školami, protože kvalitní a spolupracující síť škol je vizí celého projektu MAP ORP Pardubice,“ připojila manažerka projektu Iva Svobodová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…