Pardubice pomáhají zlepšovat kvalitu zdravotní péče

25.07.2017 19:06

Město chce i v letošním roce finančně podpořit Pardubickou nemocnici. Dotace, pokud ji schválí zastupitelstvo města, by měla přispět ke zvýšení komfortu a kvality služeb, které nemocnice poskytuje, shodli se náměstek primátora pro sociální politiku a zdravotnictví Jakub Rychtecký a ředitelka Pardubické nemocnice Štěpánka Fraňková.

Pardubice pomáhají zlepšovat kvalitu zdravotní péče
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Hovořili jsme o částce v přibližné výši tří milionů korun. Ty by byly použity  na přístrojové vybavení oddělení s tím, že paní ředitelka v průběhu srpna upřesní, kde budou finanční prostředky, z pohledů lékařů i pacientů, nejvíce potřeba. Návrh chci po projednání v příslušné komisi a finančním výboru předložit na zářijovém jednání zastupitelstva,“ řekl náměstek Rychtecký.

„Tuto iniciativu města Pardubice vítáme a v dlouhodobé spolupráci  mezi městem a Pardubickou nemocnicí chceme pokračovat,“ uvedl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald .

Město přispívá na přístrojové vybavení nebo na drobnější investice nemocnici každoročně. „Je to jedna z mála možností, jak můžeme podpořit kvalitu zdravotní péče poskytované občanům Pardubic. Například v loňském roce nemocnice z dotace města ve výši 3,9 milionu korun zakoupila čtyři kardiotokografy, po jednom videogastroskopu a elektroagulačním přístroji pro ORL kliniku a také nový perimetr a kraniotom, který se využívá při neurochirurgických operacích,“ shrnul výsledek loňské podporu města náměstek primátora. V roce 2015 město přispělo na přístrojové vybavení nemocnice částkou 3,7 milionu korun a z Programu podpory bezbariérovosti financovalo zřízení bezbariérové toalety na chirurgii. „Jsem velmi ráda, že město pokračuje v dobré spolupráci s krajem a naší nemocnicí. I letos hledáme takové řešení, aby nové vybavení přineslo větší komfort i kvalitu poskytovaných služeb na jednotlivých odděleních,“ uvedla ředitelka nemocnice Fraňková.

S náměstkem primátora hovořila i o plánu rozvoje Pardubické nemocnice a investicích, které by do ní měly směřovat v horizontu příštích pěti let. „Ve spolupráci s majitelem, tedy Pardubickým krajem, Nemocnice připravuje  vybudování centrálního urgentního příjmu s centralizací akutních chirurgických oborů, nového pavilonu by se ale měla nejdříve dočkat psychiatrie,“ uvedl generální ředitel Gottwald „Pokud bude vše tak jak je naplánováno, budu více než spokojen, ambice Pardubické nemocnice a Pardubického kraje jsou opravdu veliké,“ konstatoval náměstek Rychtecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…