Pelhřimov: Dětské hřiště u ZŠ Krásovy domky prošlo rekonstrukcí

25.09.2023 20:09 | Tisková zpráva

Dětské hřiště u základní školy Krásovy domky, které je určeno pro děti od 3-14 let prošlo úspěšnou rekonstrukcí a je částečně otevřeno. Uzavřeny jsou pouze prvky s travnatou dopadovou plochou, a to z důvodu vzejití zaseté trávy. Hřiště bylo vybudováno v krátkém čase dvou měsíců.

Pelhřimov: Dětské hřiště u ZŠ Krásovy domky prošlo rekonstrukcí
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Prvky jsou montované a jsou vyrobeny z hliníku a plastu z důvodu opravitelnosti. Jedná se o odolné materiály, které byly zvoleny z důvodu vzrůstajícího vandalismu na dětských hřištích,“ uvedl Vojtěch Adamovský, vedoucí staveb a investic technických služeb.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11915 lidí

„Dopadové plochy jsou z pryžových dlaždic ohraničených obrubou. Nacházejí se zde klasické prolézačky, kolotoč a houpačky. Nechybí ani balanční a silové prvky, které pomáhají ke zlepšení fyzické zdatnosti,“ doplnil. Dále uvedl, že cena hřiště vyšla na dva miliony korun.

Technické služby se však od vybudování hřiště potýkají s neohleduplností některých obyvatel, hlavně se jedná o ničení zábran, které mají ochránit trávník do jeho vzejití. Na hřišti a v jeho okolí se také nachází velké množství odpadků a psích exkrementů.

Žádáme proto spoluobčany, aby si po sobě uklízeli odpadky a ti kteří vlastní psa, aby jej venčili v místech mimo hřiště a poctivě sbírali exkrementy. Všem lidem, kteří berou ohled na své okolí, děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…