Pelhřimovské Muzeum rekordů reprezentovalo ČR na festivalu v Německu

24.11.2016 20:51

Nejvyšší, devadesáticentimetrová váza slepená z více než 50 tisíc sirek a zápalkových hlaviček, obří krasohled nebo nejmenší motorka ve střední Evropě (s níž lze jezdit až padesátikilometrovou rychlostí) - to byly hlavní taháky improvizované výstavy pelhřimovského Muzea kuriozit na festivalu rekordů v německém městě Potsdam u Berlína.

Pelhřimovské Muzeum rekordů reprezentovalo ČR na festivalu v Německu
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Zúčastnění mohli vidět i siláka Radka Rosu, který dokázal v čase 2:02 odtáhnout sedmitunový traktor do vzdálenosti 20 metrů či silového žongléra Milana Roskopfa, jenž vydržel se třemi pětikilogramovými vrhačskými koulemi žonglovat po dobu 1:39 min. Největší úspěch ale sklidil tradiční účastník festivalu Pelhřimov - město rekordů, rychlokarikaturista Lubomír Vaněk, který opět udivil svým tempem ve vytváření portrétů, ale tentokrát i zajímavým fórem: kreslil totiž portrétované tak, jak budou (dle jeho vizionářského pohledu) vypadat za 25 let, což vzbudilo nejen úsměv přítomných, ale také údiv nad tím, jak současné rysy charakterizující současný vzhled u jednotlivých "modelů" zůstaly i v jejich zobrazení z roku 2041! A zpět k té rychlosti: když pan Vaněk dokončil padesátou karikaturu, ukázaly stopky komisařů Agentury Dobrý den obdivuhodně krátký čas 32:26 min. Tedy necelých 40 vteřin na jeden portrét.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …