Pelhřimovští školáci mají nové hřiště i s oválem pro atletiku

20.10.2017 17:30

Žáci pelhřimovských základních škol i široká veřejnost mají od úterý 17. října k dispozici nové víceúčelové hřiště s atletickým oválem, které nahradilo už zastaralé travnaté.

Pelhřimovští školáci mají nové hřiště i s oválem pro atletiku
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Jeho investorem bylo město Pelhřimov, které za rekonstrukci zaplatí 10,7 milionu Kč včetně DPH. Město přitom při rozhodování využilo elektronickou aukci. Z ní s nejlepší nabídkou vyšla společnost Swietelsky stavební. Její závod Sportovní stavby s pracemi začal v červenci a dokončil je v říjnu.

Provoz hřiště zajišťuje ZŠ Osvobození a do konce letošního roku si ho lze podle rozhodnutí rady města pronajímat zdarma. Z důvodu bezpečnosti je objekt střežen kamerovým systémem. „Provozní řád umožňuje i rezervaci pro uzavřenou skupinu. Mohou ho tedy využít i instituce, které vlastní nemají. Snažíme se investice rozprostřít do všech částí města, aby lidé byli spokojení a mohli aktivně trávit volný čas. Jsem velmi rád, že jsme postoupili o další krok ve zkvalitnění života v oblasti sportu," uvedl pelhřimovský starosta František Kučera při otevření sportoviště.

Dominantou sportoviště je atletický ovál se čtyřmi drahami s umělým sportovním polyuretanovým povrchem Porplastic. Součástí areálu jsou i další tři plochy s různobarevným rozlišením pro další sporty jako je volejbal, tenis, basketbal a florbal. Pro školní děti, sportující občany či spolky jde tedy o velmi dobrou zprávu. Město Pelhřimov přitom letos dokončí ještě dětské hřiště v lokalitě Městských sadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…