Pětačtyřicátý den po volbách má Hradec kompletní vedení města

25.11.2014 19:31

Primátora, čtyři náměstky a jedenáct radních zvolili dnes na ustavujícím zasedání zastupitelstva města v tajné volbě noví zastupitelé.

Pětačtyřicátý den po volbách má Hradec kompletní vedení města
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Primátorský post obhájil Zdeněk Fink (HDK). Náměstky i nadále zůstávají Anna Maclová (KPH) a Jindřich Vedlich (TOP 09). Nově se náměstkem primátora stala Romana Lišková (HDK) a Milan Jaroš (ČSSD). Zastupitelé zvolili i jedenáct radních.

Úvod dnešního ustavujícího zastupitelstva patřil složení slibu sedmatřiceti nově zvolených zastupitelů, kteří vzešli z říjnových komunálních voleb. Následovala volba primátora, náměstků a jedenácti městských radních. V tajné volbě dosavadní primátor a lékař Zdeněk Fink obdržel 27 z celkového počtu 37 hlasů a obhájil tak i do dalšího volebního období primátorský post. Z tajných voleb vzešli dva dosavadní náměstci Anna Maclová a Jindřich Vedlich a dva noví, jimiž jsou Romana Lišková a Milan Jaroš.

Ustavující zastupitelstvo v tajné volbě také zvolilo jedenáctičlennou radu města ve složení: Zdeněk Fink (HDK), Romana Lišková (HDK), Ladislav Škorpil (HDK), Vladimír Springer (HDK), Arnošt Urban (HDK), Milan Jaroš (ČSSD), Jiří Štěpán (ČSSD), Vladimír Lesák (ČSSD), Jindřich Vedlich (TOP09), Milan Sommer (TOP09) a Anna Maclová (KPH).

„Osobně doufám, že se nám bude dobře spolupracovat, zvoleni byli dobří náměstci i radní města. Zda budeme dobře spravovat město, to však ukáže až čas,“ řekl krátce po volbě Zdeněk Fink, nově zvolený primátor města.

Zvukový záznam z ustavujícího zastupitelstva bude od 26. listopadu k dispozici na městském webovém portálu www.hradeckralove.org. (http://www.hradeckralove.org/hradec-kralove/zaznam-jednani-a-hlasovaci-protokoly)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…