Písek: Město opět poskytne občanům zahradnický substrát zdarma

02.04.2022 9:41 | Tisková zpráva

Písek znovu podpoří místní pěstitele a poskytne jim zahradnický substrát. Všichni předem přihlášení zájemci s trvalým bydlištěm v Písku dostanou do donesených truhlíků v zahradě Městských služeb Písek v Hradišťské ulici zeminu zdarma.

Písek: Město opět poskytne občanům zahradnický substrát zdarma
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Opět tak nebude možný jiný způsob odběru substrátu než do vlastních pěstebních nádob. Loni se do akce Kvetoucí město zapojilo přes 200 lidí, kteří zkrášlili svá okna a balkony pestrými letničkami nebo se mohli pochlubit bohatou úrodou ovoce a zeleniny.

Občané města, kteří budou mít o zeminu zájem, se musí stejně jako loni předem přihlásit prostřednictvím e-mailu substrat@mupisek.cz, a to do neděle 24. dubna. Upozorňujeme, že na registrační e-maily nebude z časových důvodů odpovídáno.

„V přihlášce je nezbytné uvést jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště. Seznam zájemců předáme zahradníkům Městských služeb Písek. Do jejich zahrady v Hradišťské ulici si budou moci přihlášení přijít s truhlíky a květináči od pondělí 25. dubna do soboty 30. dubna. V pondělí a ve středu v čase od 12 do 18 hodin, ve zbylých dnech od 7 do 14:30 hodin,“ uvedl Ondřej Kofroň, koordinátor městské zeleně z odboru životního prostředí.

Fotografie svých květin a výpěstků můžete během roku zasílat na mail zpravodaj@mupisek.cz a my je pak rádi uveřejníme.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

10:23 Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

Ostravská Nová radnice bude 1. července 2024 zapsána do seznamu národních kulturních památek a zařad…