Písek: Mezinárodní hry mládeže jsou příležitostí ke sportu i poznávání

15.06.2018 15:18

V pořadí druhé Mezinárodní hry mládeže se konaly počátkem června v německém Wetzlaru.

Písek: Mezinárodní hry mládeže jsou příležitostí ke sportu i poznávání
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

 „Tradice sportovních her mládeže partnerských měst byla po sedmileté pauze v loňském roce obnovena v Písku. Kromě dvou jmenovaných měst, která v letošním roce slaví desáté výročí partnerství, se her zúčastnili také francouzští partneři Wetzlaru z Avignonu. V Hesensku se tak sešla tři města, v nichž se nacházejí starobylé kamenné mosty,“ říká Edita Kučerová z odboru školství a kultury, která měla na starosti českou výpravu. 

Hry zahájil primátor Manfred Wagner na náměstí Domplatz. Podle jeho vyjádření tyto „Hry bez hranic“ podporují otevřenost a propojení Evropy. Účastníci měli možnost seznámit se blíže s historickým centrem Wetzlaru při poznávací hře. Tu absolvovali ve smíšených německo-česko-francouzských skupinách. 

„Mladí sportovci následně poměřili své síly v házené, basketbalu, fotbalu, tenisu a lehké atletice. Písek byl zastoupen ve všech uvedených sportech padesátkou účastníků. Písecké házenkářky i basketbalisté jednoznačně přehráli své soupeře. Fotbalisté podlehli Francouzům, od nichž se mohli inspirovat jejich týmovým přístupem ke hře. Tenisté a atleti využili setkání mimo jiné i ke společnému tréninku, kde je zaujaly originální metody přípravy,“ pokračuje Kučerová.

V celkovém hodnocení vyhrál Písek. Nicméně všichni zúčastnění dostali medaili a byli prohlášeni za vítěze. „Kromě zkušenosti z pobytu v cizí zemi si mládež odnesla také další poznatky z oblasti svého sportu a her v duchu fair play a solidarity. Zúčastnění písečtí trenéři si pochvalovali také možnost vzájemné výměny zkušeností, navázání nových kontaktů i výzev k novým formám spolupráce,“ dodává Edita Kučerová. 

Organizátoři doufají, že obnovená tradice mezinárodních her zůstane zachována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…