Písek: Práce v Zeyerově ulici pokračují, pozornost se věnuje i vzrostlým stromům

10.06.2021 11:11

V celé části stavby rekonstrukce Zeyerovy ulice již byla dokončena pokládka chrániček pro kabeláž veřejného osvětlení a nyní se buduje chodník na pravé straně komunikace, ve směru ke křižovatce s Nádražní ulicí.

Písek: Práce v Zeyerově ulici pokračují, pozornost se věnuje i vzrostlým stromům
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Zároveň se stavebník musí věnovat vzrostlé zeleni. „Při zaměření stavby opěrné zdi došlo ke kolizi se vzrostlými stromy na zahradě mateřské školy. Nyní se proto realizují opatření, která mají minimalizovat škody na zeleni.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16175 lidí

Odborný znalec v oboru dendrologie vyhotovil posudek, v němž uvedl, že je nutné i s ohledem na zdravotní stav, pokácet dva stromy – douglasku a lípu. Stanovil také zásady pro ochranu dalších stromů během stavebních prací,“ uvedl Rudolf Koraba z odboru investic a rozvoje. Stromy budou pokáceny po vydání příslušeného povolení.

Na staveništi dnes začala pracovat odborná firma Arbores CZ, s. r. o., která zahájila průzkum kořenových systémů jednotlivých stromů, zároveň se ujme i odborného dohledu nad ochranou zeleně v průběhu celé stavby. Další postup prací, které souvisejí s vybudováním opěrné zdi, bude stanoven na základě uvedeného průzkumu.

V rámci rekonstrukce Zeyerovy ulice se vybudují nové chodníky a parkovací stání, položen bude také nový povrch vozovky. Jako poslední přijde na řadu poměrně rozsáhlá výsadba trvalek a stromů. Práce by měla dodavatelská firma ukončit v říjnu, prioritou města však je, aby byla ulice otevřena pro auta i chodce už na začátku školního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…