Písek: Protipovodňová opatření by měla ochránit sídliště Portyč

10.01.2017 15:16

Zastupitelé na svém zasedání ve čtvrtek 19. ledna budou projednávat realizaci projektu na protipovodňová opatření města Písek. Ta by měla stát na levém břehu řeky Otavy až k ústí potoka Jiher a ochránit tak největší sídliště ve městě.

Písek: Protipovodňová opatření by měla ochránit sídliště Portyč
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Na základě žádosti města Písku zařadilo Ministerstvo zemědělství ČR stavbu protipovodňových opatření do seznamu akcí, jejichž financování bude podpořeno z dotačního programu a to částkou 30 milionů Kč,“ vysvětluje Petr Jelínek z odboru investic a rozvoje.

Dle kontrolního rozpočtu projektanta jsou stavební náklady propočteny na částku cca 51,5 milionu Kč bez DPH. Do celkových nákladů se dále započítávají náklady na projekty, výkupy pozemků, výběrové řízení na zhotovitele stavby atd.

Povodí Vltavy by mělo jako žadatel o dotaci celou stavbu administrovat i realizovat a bude se podílet náklady spojenými s inženýrskou činností a realizací stavby v předpokládané výši 1,1 milionů Kč.

„Zbylou část celkových nákladů, v tuto chvíli rozpočtovaný předpoklad 22,2 milionů Kč, bude muset uhradit město Písek. Po konzultacích s Povodím Vltavy lze předpokládat na základě realizace staveb obdobného charakteru, že soutěží dojde k výraznému snížení ceny na částku pohybující se do 40 milionů Kč bez DPH, což by představovalo náklady ze strany města do maximální výše 10 milionů Kč. Z této částky navíc bude odečten přibližně 1 milion korun, který město Písek zaplatilo za projektovou dokumentaci při přípravě akce a dle dohody bude uhrazen Povodím Vltavy. Pokud zastupitelé tento záměr schválí, připraví Povodí Vltavy výběrové řízení, které by mělo proběhnout v květnu až červnu a letos v létě bychom mohli začít s realizací,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…