Písek: Rada schválila úpravy ceníku placeného stání

14.01.2018 18:07

Parkování v Písku se bude řídit od 1. března 2018 novými pravidly. Rada města schválila na svém jednání změny v Nařízení o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích města Písku.

Písek: Rada schválila úpravy ceníku placeného stání
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Cílem města jako vlastníka komunikací je zajistit, aby na parkovištích v centru auta parkovala především krátkodobě s dobou stání nepřesahující dvě až tři hodiny,“ vysvětluje záměr místostarosta Jiří Hořánek. „Proto bylo odboru dopravy uloženo zpracovat návrh na úpravu výše uvedeného materiálu s cílem motivovat řidiče, kteří chtějí parkovat své vozy po delší dobu, k využití záchytných parkovišť mimo centrum města.“

V Písku budou nově zavedena tři tarifní pásma. „Na parkovištích v centru města zařazených v tarifním pásmu č. 1 je sazba za první dvě hodiny oproti původnímu stavu nižší, pak ale začíná progresivně narůstat. Rozšiřuje se také doba zpoplatnění na Velkém náměstí o víkendech,“ upřesňuje Michal Kovařík, vedoucí odboru dopravy. Parkování na Velkém náměstí bude zpoplatněno denně od 8 až do 18 hodin, naopak na Alšově náměstí a v ulicích Jungmannova a Chelčického se bude oproti původnímu návrhu za parkování platit pouze v pracovní dny a v sobotu dopoledne, jako tomu je doposud.

Další úpravy budou souviset s realizací plánovaných investi

Na parkovištích v širším centru města se rovněž nově vyplatí odstavit své auto pouze po dobu kratší tří hodin. To se týká například parkoviště na Bakalářích či Fügnerově náměstí. Naopak v tarifním pásmu č. 3, kam patří parkoviště P2 u Kulturního domu nebo parkoviště u nemocnice, bude delší stání oproti současnému stavu zvýhodněno.

„Další úpravy, například zavedení chytrého systému placení parkovného a podobně, budou souviset s realizací plánovaných investic, jako je parkovací dům, revitalizace centra města nebo nové parkoviště u nemocnice,“ doplňuje Jiří Hořánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.