Písek: Rozpočet města na rok 2018 byl schválen

09.12.2017 11:37

Písecké zastupitelstvo na svém prosincovém zasedání schválilo návrh rozpočtu na rok 2018. Rozpočet je koncipován jako schodkový s tím, že rozdíl mezi očekávanými příjmy a výdaji bude kryt z rezervy.

Písek: Rozpočet města na rok 2018 byl schválen
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Schválený rozpočet města Písek na rok 2018 zahrnuje předpokládané příjmy ve výši 883 811 tis. Kč, výdaje ve výši 1 011 261 tis. Kč, financování splátek úvěrů ve výši 15 373 tis. Kč a schodek rozpočtu ve výši 127 450 tis. Kč, který bude kryt z přebytků minulých let,“ upřesňuje Ladislav Toman, vedoucí finančního odboru.

Podobně jako v uplynulém roce je plánována řada významných investičních akcí.

„K nejnákladnějším investicím nadcházejícího období patří dokončení stavby knihovny a centra vzdělávání na Alšově náměstí, kde počítáme v rozpočtu s částkou 103 miliony korun. Letos zahájená výstavba úpravny vody si v příštím roce vyžádá 80 milionů korun, stejný objem peněz máme připraven na zahájení výstavby nového bazénu,“ vypočítává místostarosta Josef Knot.

Celkem padesát milionů je vyčleněno na lávku spojující Hradiště s lokalitou U Václava a na ni navazující cyklostezku. Pro Smart areál v čistírně odpadních vod se počítá se 40 miliony korun a 32 milionů je přichystáno na rekonstrukci lyžařského svahu.

„Určitě zajímavým projektem, který bych rád zmínil, je revitalizace prostoru u nemocnice. V rozpočtu pro příští rok na ni máme připraveno 5 milionů,“ doplňuje Josef Knot.

Očekávané dotace na investiční akce přesahují 100 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…