Písek: S výstavbou nové vlakové zastávky dojde i k opravě podchodu

24.05.2019 15:36 | Zprávy

Správa železniční a dopravní cesty plánuje ještě v letošním roce vybudovat na trati Tábor - Ražice novou vlakovou zastávku Písek JIH. Ta se bude nacházet blíže k centru města u podchodu pod železniční tratí, který spojuje Preslovu ulici s třídou Přátelství.

Písek: S výstavbou nové vlakové zastávky dojde i k opravě podchodu
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Plánovanou zastávku, kterou tvoří 90 metrů dlouhé nástupiště s bezbariérovým přístupem, postaví za bezmála 21 milionů korun firma EDIKT. Nástupní hrana bude v úrovni podlahy moderních železničních vozidel. Výluka na trati v důsledku stavebních prací bude od 10. do 25. září.

V koordinaci s touto stavbou nechá město Písek za zhruba 4 miliony korun s DPH opravit zmíněný podchod v těsném sousedství nové zastávky. Projekt rekonstrukce zpracovala společnost SUDOP Project Plzeň. Původní projektová dokumentace podniku Stavby silnic a železnic Praha je z roku 1976.

„Rekonstrukce podchodu je navržena tak, aby zůstal zachován jeho architektonický vzhled. Provedena bude pouze výměna vyvrácené zdi za novou železobetonovou zeď a dále už dojde jen k drobným stavebním úpravám,“ informuje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje. „Neponičené části budou nadezděny železobetonovým věncem, do kterého se zakotví nové ocelové zábradlí. Opravena bude omítka a všechny zdi se opatří bezbarvým ochranným nátěrem proti různým sprejovým barvám. Stávající pochozí plochu nahradí nová zámková dlažba, rampy budou přespádovány, vymění se odvodňovací žlaby a přibyde kanalizační šachta. Nakonec dojde k instalaci nových lamp veřejného osvětlení.“

Původně se vlaková zastávka plánovala na jiném místě nedaleko odtud, avšak blíže obytným domům. Po protestu obyvatel zejména Preslovy ulice, vyjádřeném prostřednictvím petice, byl pro stavbu z dalších vytipovaných lokalit vybrán a schválen prostor u podchodu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…