Písek: Taxík Maxík senioři využívají stále více

18.02.2022 8:35 | Tisková zpráva

Seniorská přepravní služba Taxík Maxík má v Písku již několikaletou tradici. Je určena pro písecké seniory starší 70 let. Díky podpoře města Písek mohou senioři cestovat po městě za 30 Kč za jednu jízdu.

Písek: Taxík Maxík senioři využívají stále více
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Pro rok 2021 jsme si jako cíl stanovili zvýšení efektivity. Snažili jsme se, aby jednotlivé jízdy lépe navazovaly, a slučovali jsme jízdy v případech, kde to dávalo smysl – třeba při cestě na očkování či k lékaři. Naše snaha byla úspěšná. Celkem Maxík využilo 3 975 osob, což představuje nárůst oproti roku 2020.
 
I v době nouzového stavu Maxík sloužil píseckým seniorům. Řidiči rozváželi obědy a zajišťovali nákupy pro všechny, kteří tuto pomoc potřebovali. Díky svému velmi empatickému přístupu byli pro klienty často i psychickou podporou.
 
V roce 2021 jsme díky nápadu města Písek nabídli i jednu novinku. V letních měsících mohli o víkendech senioři využít Maxíka pro přepravu k chatě Živec. Ve stanovených hodinách je vůz dopravil k chatě a pak zase zpět.
 
Klienti službu rádi využívají. Oceňují nejen příznivou cenu, ale také lidský přístup obou řidičů, jejich ochotu a vstřícnost.
 
Detailní podmínky pro využívání Maxíka najdou zájemci na webu Městského střediska sociálních služeb. Pokud byste chtěli službu zajistit pro vaše blízké, je možné také zakoupit poukazy a dopředu tak předplatit jízdy.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…