Písek bude mít vlastní elektromobily už na podzim

10.08.2017 14:31

Dva elektromobily pořídí město Písek pro úřad města a pro město Písek a domovní a bytovou správu města. Právě začalo výběrové řízení na dodavatele.

Písek bude mít vlastní elektromobily už na podzim
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Pokud půjde vše hladce, měla by rada města schválit dodavatele 7. září. Dodavatel pak má 60 kalendářních dnů od data účinnosti kupní smlouvy, tj. od uveřejnění v registru smluv na dodání předmětu smlouvy. Jinými slovy – pokud budou smlouvy uveřejněny v registru např. 20. září, mohou být vozidla dodána kdykoliv během 60 dnů od tohoto data, a to dle možností prodávajícího,“ uvedl Petr Kouřimský z odboru správy majetku města Písek.

Písek na nákup obou vozidel získá dotaci. „Celková dotace ze Státního fondu životního prostředí na pořízení obou elektromobilů činí 440 tisíc korun, tedy 220 tisíc korun na každé vozidlo. Dotační výzva je pilotní a má ověřit možnosti podpory nákupu vozidel na alternativní pohon v ČR a přispět tak ke snížení negativních vlivů dopravy na zdraví obyvatel a životní prostředí,“ vysvětlil důvod podání žádosti místostarosta města Josef Knot.

Rukama úředníků i městských policistů už prošly bezplatně zapůjčené elektromobily či elektroskútry. Aktuálně zkouší městští strážnici elektromobil BMW i3, bezplatně zapůjčený společností ACR auto.
„Vozidlo využívají ke své činnosti převážně strážníci okrskáři,“ informoval Jaroslav Rapant, manažer prevence kriminality Městské policie Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …