Písek je Městem pro byznys Jihočeského kraje

02.04.2018 11:39

Písek, který loni skončil těsně pod nejvyšší příčkou, se letos dočkal a zopakoval svůj úspěch z několika předchozích let. Jeho největší jihočeský rival, Jindřichův Hradec, bere stříbro, vítěznou trojici doplňuje Milevsko. Srovnávací výzkum Město pro byznys, který zpracovává analytická agentura Datank, hodnotí podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy ve všech 205 obcích s rozšířenou působností v České republice a městských částech Hlavního města Prahy.

Písek je Městem pro byznys Jihočeského kraje
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Výzkum dlouhodobě ukazuje, že Písek nabízí skutečně komplexní podnikatelské podmínky.Třicetitisícové město na Otavě se může pochlubit velmi vysokým podílem firem, stejně tak i vysokým podílem malých a středních podniků. Písek potvrdil pověst města studentů, má vysoký počet žáků v odborném vzdělání, a také index stáří je na velmi nízké úrovni. V oblasti pracovního trhu vítězné město vyniká nízkou nezaměstnaností, a to i tou dlouhodobou! Zvyšuje se také počet obyvatel, což svědčí nejen o dobrých podmínkách pro podnikání, ale i pro život. Město se může pyšnit nejvyšší likviditou v kraji a také vysokými kapitálovými výdaji. Písek dosáhl rovněž velmi dobrých výsledků v testu elektronické komunikace, která prokazuje dobrou komunikaci úřadu s podnikateli.

„Myslíme si, že to není krátkodobá záležitost, ale dlouhodobý trend. Pokud budeme podporovat podnikatele, přinese to zaměstnanost, bude se ve městě více utrácet a to znamená i lepší podmínky například pro malé obchody a živnostníky. Jednoduše řečeno se to, že radnice spolupracuje s podnikateli, lidem ve městě vyplatí," okomentoval vítězství místostarosta Jiří Hořánek.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podesáté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i veřejnost je sestavován unikátní žebříček nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem v ČR. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…