Písek převzal antigenní testovací sady pro školy

09.04.2021 8:38

Do Písku hasiči dopravili 22 350 antigenních testovacích sad, určených pro testování ve školách. Pracovnice odboru školství a kultury budou sady v předem stanovených počtech předávat zástupcům mateřských, základních a středních škol a také dětských domovů se sídlem na území obce s rozšířenou působností (ORP) Písek.

Písek převzal antigenní testovací sady pro školy
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Distribuci čtyř milionů testů ze skladů Správy státních hmotných rezerv do krajských distribučních center a následně do jednotlivých ORP zajišťovali hasiči. Na Krajský úřad Jihočeského kraje dorazil kamion naložený krabicemi s testovacími sadami v úterý odpoledne, odtud putovaly do 17 obcí s rozšířenou působností.

V pondělí 12. dubna se do škol vrátí předškoláci, žáci prvních a druhých tříd, obnoví se praktická výuka ve středních školách a prezenční výuka ve speciálních školách. Děti, které se zapojí do prezenční výuky, se budou muset dvakrát týdně testovat neinvazivními antigenními testy. Vláda pro testování žáků vybrala čínské testovací sady pro samoodběr od společnosti Lepu, u kterých se odebírají vzorky z kraje nosu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…