Písek se prezentoval na dvou významných akcích v oblasti cestovního ruchu

23.09.2016 12:17

Město Písek se prezentovalo na dvou významných akcích. V Bavorsku na českém kulturním týdnu v partnerském městě Deggendorfu a na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITEP v Plzni.

Písek se prezentoval na dvou významných akcích v oblasti cestovního ruchu
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Bavorsko-český kulturní týden je významnou událostí, která prohlubuje vztahy bavorských a českých sousedů a koná se od roku 2004 každé tři roky. Její pátý ročník (11.-18.09.2016) nyní Písečtí spoluzahajovali. Již v předvečer akce, v sobotu 10. září 2016, proběhla turistická prezentace Písku v deggendorfské staré radnici. Kromě informací o městě návštěvníci také ochutnávali tvarohové a povidlové šátečky a Becherovku. Na aktuální nabídku města Písku se přišly informovat desítky místních občanů. Řada z nich by uvítala opětovné zorganizování zájezdu do Písku. Ostatně obdobným způsobem v brzké době (v neděli 25. září) do Písku přijedou nejvyšší představitelé Deggendorfu, očekávána je totiž návštěva tamějšího zastupitelstva.

Oficiální zahájení kulturního týdne pak proběhlo v neděli 11. září 2016, kdy spolu s primátorem Deggendorfu Dr. Christianem Moserem a generálním konzulem ČR v Mnichově Dr. Milanem Čoupkem přednesla svůj projev také starostka Písku Mgr. Eva Vanžurová. Starostka se ve své řeči zaměřila na význam výměn mezi občany našich spřátelených měst a oznámila novinku, že mezinárodní výstava „Co zanecháme svým dětem“, která právě probíhá v písecké Sladovně, bude na konci října k vidění také v Deggendorfu. Přítomní hosté byli velmi mile překvapeni tím, že představitelka Písku jak svůj projev, tak další rozhovory vedla v plynulé němčině.

Jednou z představených aktivit bylo předání štafety mezinárodní soutěže Robotour píseckými robotiky do Deggendorfu. V sobotu 17. září 2016 se zde uskutečnil pod patronací Technische Hochschule závod robotů. Ačkoliv písečtí především kvůli množství změn provedených na svém soutěžním robotovi nezískali žádnou z hlavních cen, byli hodnoceni okolo sedmého místa, což lze v deštivém počasí nepřejícím elektronice považovat za slušný úspěch. Všichni se těší na další setkání v Písku – znovu se sem deggendorfští studenti chystají na příští ročník soutěže „Robotem rovně“, jenž se uskuteční v rámci Cipískoviště 13. května 2017.

Další akcí, kde Písek v nedávné době propagoval své služby v oblasti cestovního ruchu, byl veletrh cestovního ruchu ITEP. Od 15.-17. září 2016 se plzeňské sportovní hale TJ Lokomotiva představila stovka vystavovatelů. Pořadatelé z krajského úřadu Plzeňského kraje nabídku doplnili bohatým doprovodným programem. Návštěvníci akce se o nabídku Písku velmi zajímali, ať již šlo o historické památky, pískové sochy, cykloturistiku či nabídku akcí. Starší generace vesměs Písek dobře zná a často jej již navštívila. Řadu z nich pojí s Pískem osobní vzpomínky, neboť v dotazníkovém šetření z veletrhu vyplynuly z otázky „Co si vybavíte, když se řekne město Písek?“ odpovědi jako „most, pískové sochy, krásné historické město, hradby, pěkné náměstí, Švejkova padesátka, dršťková polévka, filmová škola, svíčkárna ve Sladovně, Jitex a prodejna PPP, Stříbrný vítr, kasárny, rodinná hrobka, K. Neumannová, povodeň, vodka večer – buchty ráno…“. Velký potenciál pro návštěvu Písku pak má skupina rodin s dětmi a mladší obyvatelé Plzně, kteří Písek doposud neznají natolik, jako jejich předchůdci. Vzhledem k velmi dobré dojezdové vzdálenosti obou měst bylo možné „jihočeské Atény“ velmi dobře nabízet a účast na veletrhu lze tak považovat za značně přínosnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…