Plavecký Oscar se rozdával v Mladé Boleslavi

02.03.2016 6:31

Plavání není jen dřina a desítky hodin strávených ve vodě. Může se stát i přehlídkou moderně oblečených žen a dívek a vkusně oblečených mužů a chlapců. Pokud se vše namixuje s vynikajícím moderátorem a zpěvem Vladimíra Hrona, tak máme na světě obnovenou anketu „Plavec roku“, která se uskutečnila 25. února v Domě kultury v Mladé Boleslavi.

Plavecký Oscar se rozdával v Mladé Boleslavi
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Ať již zmiňujeme Vladimíra Hrona, nebo Ladislava Fišera, který celou akci moderoval, tak to vše je jen nepatrná část celého večera, protože hlavní roli v ní hráli boleslavští plavci a to napříč všemi ročníky.

Celkem bylo vyhlášeno dvanáct kategorií. Mohlo by se vše pojmenovat „Od Naděje plavání po Síň slávy“. Dvě stovky spokojených hostů sledovalo předávání cen, koncert plaveckého kytarového kvarteta ve složení Kristýna Čanaky, Tereza Výmolová, Veronika Výmolová a Tina Podzimková. Další bod programu bylo vystoupení Vladimíra Hrona, který si připravil program na téma „Voda“.

V nejmladší kategorii „Naděje plavání“, byli dekorováni Eliška Tancmanová, Pavlína Paurová, Daniela Havelková, Magda Škodová, Eliška Flodrmanová, Jakub Mittner, Michal Švásta, David Verner, Kryštof Zouhar a Radek Juhás. Ceny těmto benjamínkům předala Lenka Cibulková, šéf trenérka boleslavského oddílu a Petr Vaněk, předseda oddílu.

Druhá a třetí kategorie byla „Úspěšná reprezentace na Českém poháru v roce 2015“. V ročníku 2005 se prosadili: Natálie Tužilová, Klára Horáková, Tina Podzimková, Dominika Paurová, Diana Homolková, Michal Bednář a Jakub Peták. Ceny předal p. Michael Mák, zástupce sponzora Ško-Energo. V ročníku 2004 byla oceněna Alžběta Nováková, které cenu předala pí. Ivana Davídková, úspěšná trenérka všech středočeských výběrů na olympiádě mládeže.

Čtvrtá až sedmá kategorie byla „Úspěšná reprezentace na Mistrovství České republiky v roce 2015“. V ročníku 2003 byla vyhlášena Kristýna Čanaky, Tereza Výmolová, Karolína Šímová a Šimon Fišer. Této čtveřici úspěšných cenu předal p. Zdeněk Novák, hlavní trenér plavců Mladé Boleslavi. Ročník 2002 ovládla Veronika Tondrová, Markéta Tužilová a Tereza Pužmanová. Ceny předala Michaela Švástová, členka plaveckého výboru a Marcela Morávková, plavecká rozhodčí nejvyšší třídy. V kategorii o rok starších plavců zvítězila Natálie Stránská a Kateřina Tancmanová. Dekorování se ujmul Tomáš Hojsák, předseda TJ Auto Škoda. Nakonec ocenění převzali dorostenci a dospělí, kde se o vítězích rozhodlo takto: Petra Zemanová, Valérie Stránská, Janek Černý, Jan Černík, Jiří Janovský a Michal Lhotka. Diplomy a poháry obdrželi z rukou Věry Stránské, plavecké rozhodčí a podporovatelky oddílu plavání.

V osmé kategorii již převládala zkušenost a rozvaha, jednalo se o „Veterána roku 2015“. Porota jasně zvolila tuto trojici: Jiří Janovský, Jan Hoferek a Radek Šitera. Symbolicky cenu předal Petr Vaněk, který je sám členem družstva Masters.

Pokud někdo plave, tak někdo musí trénovat

A rychle do dětství, to byl návrat od veteránů k „Objevu roku 2015“. Tuto část si pro sebe uzmula Viktorie Fišerová, která jako ročník 2008, byla nejmladší dekorovanou plavkyní večera. Cenu předal Ondřej Rameš, ředitel Městské společnosti sportovní a rekreační areály.

Pokud někdo plave, tak někdo musí trénovat. Proto kategorie „Trenér roku 2015“ nemohla chybět. Po dohodě v odborné porotě se vybralo pět trenérů plaveckého klubu, bez určení pořadí. TOP trenéři jsou: Zdeněk Novák, Lenka Cibulková, Jan Muzikant, Petra Bartoňová a Tereza Šoutová. Ocenění převzali z rukou Květy Štechové, vedoucí recepce Městského bazénu v Mladé Boleslavi.

A konečně hlavní kategorie večera. Plavec roku 2015. Na třetím místě se umístila Natálie Tužilová (2005) plavkyně, která je neporažena již druhou sezonu a je majitelka dvanácti zlatých medailí z Českého poháru 2015. Druhá skončila Markéta Tužilová (2002), držitelka oddílového rekordu na 200P, čtyřikrát se umístila v TOP7 na MČR a účastnila se Olympiády mládeže. Vítězkou ankety Plavec roku 2015 se stala Veronika Tondrová (2002), čtyřnásobná mistryně České republiky, členka reprezentačního výběru juniorů. Ceny předal Daniel Marek, náměstek primátora Mladé Boleslavi za odbor školství, kultury a sportu.

Kategorie „Síň slávy“, znamená ocenění za celoživotní práci. V tomto roce do Síně slávy vstoupil Oldřich Křížek. Dlouholetý úspěšný trenér Mladé Boleslavi, ověnčený mnoha úspěchy, několikrát vyhlášený jako trenér roku, vynikající trenér a pedagog. Cenu znovu předal Daniel Marek.

Plavec roku 2015 je za námi, můžeme konstatovat, že bylo co hodnotit, protože boleslavské plavání v roce 2015 úspěšně reprezentovalo město Mladou Boleslav v celé České republice. Děkujeme sponzorům, kteří se podíleli na uskutečnění ankety. Jsou to Taneční škola Ladislava Fišera, Bondy Centrum, kavárna La Divinita Coffee, ZPŠ, Farma Ptýrov, restaurace U Měšťáků, DK Mladá Boleslav, Boleslavský deník a MB – Net. A všichni se těšíme na ročník příští.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…