Plzeň: Adventní prohlídky seznámí zájemce nejen s historií Vánoc

15.11.2017 19:32

Příběhy plzeňských betlémů, zvyky a tradice spojené s celým obdobím adventu, historie slavení Vánoc, pověry spojené se štědrovečerní večeří a další záležitosti týkající se vánočních svátků se mohou zájemci dozvědět na speciálních adventních prohlídkách Plzně, které pořádá městská organizace Plzeň – TURISMUS.

Plzeň: Adventní prohlídky seznámí zájemce nejen s historií Vánoc
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Prohlídky se uskuteční každou adventní sobotu a neděli. Vstupenky jsou v prodeji od středy 15. listopadu v Turistickém informačním centru a na portálu Plzeňská vstupenka (ZDE).

Po úspěšné loňské premiéře, kdy většina z prohlídek byla zcela vyprodaná, přichází organizátoři s několika novinkami. „Naši průvodci se letos nebudou zaměřovat tolik na to, jak se Vánoce slaví různě po světě. Účastníkům chceme přiblížit vánoční zvyky a tradice z nejbližšího okolí, tedy z Plzeňska,“ vysvětluje Barbora Živná z organizace Plzeň – TURISMUS.

Během prohlídky účastníci dále zjistí, co znamenají jednotlivé svíčky na adventním věnci, proč bylo důležité mít na štědrovečerním stole co nejvíce chodů a při hodování nekýchnout, nebo to, že kromě Mikuláše s čertem i Lucie a Barborky svým způsobem hlídaly, jestli děti a dospělí v době adventu nezlobí.

Společně s průvodcem v kostýmu se návštěvníci vydají od plzeňské radnice na procházku vánočně vyzdobeným historickým centrem Plzně. Každou z prohlídek zakončí příjemné povídání nad šálkem horkého nápoje a ochutnávka vánočního cukroví ve sklepení Národopisného muzea Plzeňska. Sraz účastníků je vždy před infocentrem na náměstí Republiky 41 vedle radnice.

Termíny adventních prohlídek
Sobota 2., 9., 16., 23. prosince od 17:30 hodin
Neděle 3., 10., 17. prosince od 16:00 a 17:30 hodin

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…