Plzeň: Centrální obvod přijímá žádosti o dotace na podporu obecně prospěšných činností

03.02.2016 16:25

Městský obvod Plzeň 3 vyhlašuje výzvu k podávání žádostí o poskytnutí dotace ze svého rozpočtu, a to na podporu rozvoje činností nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru.

Plzeň: Centrální obvod přijímá žádosti o dotace na podporu obecně prospěšných činností
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Žádosti mohou lidé podávat na zveřejněných jednotných formulářích prostřednictvím podatelny našeho úřadu od 1. 3. 2016 do 31. 3. 2016,“ uvedl starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer (ČSSD).

„Připravili jsme celkem pět dotačních programů, a to: Podpora sportu, Sociální oblast – »Podaná ruka/nabídnutá ruka«, Podpora kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru – »Místo pro život«, Program podpory bezpečnosti a prevence kriminality a Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže,“ vypočítává I. místostarosta MO Plzeň 3 Radoslav Škarda (TOP 09).

V jednotlivých dotačních programech je přesně určeno, jaké subjekty mohou o dotace požádat, na co mohou být získané prostředky použity a za jakých podmínek.

Úřad MO Plzeň 3 vyčlenil pro dotační program „Podaná ruka/nabídnutá ruka“ pro sociální oblast celkem 2 300 000,- Kč. Maximální výše dotace v jednotlivém případě byla stanovena na 100 000,- Kč.

Dotačnímu programu „Podpora sportu“ bylo přiděleno celkem 500 000,- Kč, s maximální výší dotace v jednotlivém případě 100 000,- Kč.

Nejvíce finančních prostředků dostal dotační program č. 1 – „Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže“, a to celkem 2 400 000,- Kč. Maximální výše dotace v jednotlivém případě může činit 150 000,- Kč.

„Místo pro život“, dotační program na podporu kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru, získal 1 200 000,- Kč, v jednotlivém případě s maximem 100 000,- Kč.

„Program podpory bezpečnosti a prevence kriminality“ bude mít k dispozici 600 000,- Kč s maximem v jednotlivém případě 100 000,- Kč.

„Jak je patrné již z částek uvolněných do jednotlivých dotačních programů, mezi naše priority patří volnočasové aktivity dětí a mládeže a sociální oblast - zahrnující například služby zaměřené na seniory a zkvalitnění života zdravotně postižených občanů, pomoc sociálně vyloučeným osobám či integraci cizincům,“ dodává Radoslav Škarda.

Podrobné informace, formulář a další užitečné informace lze nalézt na webových stránkách MO Plzeň 3 - http://umo3.plzen.eu/urad-a-samosprava/transparentni-urad/dotace-obvodu/dotace-obvodu.aspx,  nebo také u paní Nekolové na telefonu: 378 036 431.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…