Plzeň: Divadlo Alfa mezi deseti nejlepšími českými činoherními soubory

11.01.2012 20:11

V prestižní anketě Divadelních novin Inscenace roku 2011 se plzeňské Divadlo Alfa umístilo s inscenací "Amberville, aneb Drsné město hebkých plyšáků” na osmé příčce.

Plzeň: Divadlo Alfa mezi deseti nejlepšími českými činoherními soubory
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Alfa se v první desítce objevila  mezi činoherními soubory jako jediná z loutkářských produkcí a také jako jedno z mála regionálních divadel. Oceňovaná inscenace měla v Plzni světovou premiéru 3. června letošního roku. Jedná se o adaptaci bestselleru Amberville Tima Davyse, pro jejíž divadelní zpracování získala Alfa souhlas jako první a jediné divadlo.

V současné době začínají herci Divadla Alfa zkoušet novou hru nazvanou Hamleteen. Jedná se  původní černou hudební grotesku o dospívání, inspirovanou Shakespearovým Hamletem. „Hamlet bývá vykládán jako drama pomsty, moci nebo případně neschopnosti se rozhodnout. Hamleteen se však soustředí na docela privátní rozměr tohoto klasického příběhu. Na pozadí vyhrocených událostí sleduje, kterak se teenager Hamlet vyrovnává s okolním světem, jehož temné stránky s tím, jak se formuje jeho osobnost, začíná právě rozpoznávat,“ vysvětluje dramaturg divadla Pavel Vašíček.

Premiéra inscenace Hamleteen se uskuteční v pondělí 27. února 2012 v 9 a v 11 hodin, slavnostní večerní premiéra je plánována na čtvrtek 1. března v 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…